Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

10 maart 2023

Aanpassingen huurtoeslag 2024

Het kabinet gaat de huurtoeslag per 2024 aanpassen. Het eerdere voorstel om de werkelijke huur te schrappen als uitgangspunt voor de toeslag, is van de baan. In het nieuwe aangepaste voorstel wordt de leeftijdsgrens verlaagd en het maximum aan te betalen huur losgelaten.

Huurtoeslag

Huurders met een laag inkomen kunnen onder voorwaarden in aanmerking komen voor huurtoeslag. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van de betaalde huur en van het inkomen.

Maximumhuur vervalt

Momenteel kan alleen huurtoeslag worden verkregen als de huur niet meer bedraagt dan € 808,06 (2023). Dit maximum komt te vervallen. Hierdoor krijgen zo’n 116.000 extra huurders ook recht op de huurtoeslag.

Leeftijdsgrens verlaagd

De huurtoeslag is beschikbaar voor iedereen vanaf 18 jaar. Jongeren tot 23 jaar ontvangen echter wel minder huurtoeslag. Het plan is om deze leeftijdsgrens te verlagen naar 21 jaar, waardoor jonge huurders eerder meer toeslag krijgen.

Eigen bijdrage hoger

Het deel van de huur dat een huurder zelf moet betalen, wordt met € 4 per maand verhoogd. Verder worden servicekosten via de huurtoeslag niet langer gesubsidieerd.

Let op!

Het is de bedoeling dat de wijzigingen per 2024 ingaan. Dit aangepaste voorstel moet nog worden goedgekeurd door de Tweede en Eerste Kamer.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Geen absolute inkomensgrens huurtoeslag

Geen absolute inkomensgrens huurtoeslag

10-03-2020

Vanaf dit jaar geldt er geen absolute inkomensgrens meer voor de huurtoeslag. Hierdoor hebben meer mensen dit jaar recht op huurtoeslag. Je kunt uitrekenen of jij ook mogelijk in aanmerking komt.
Afschaffing verhuurderheffing vanaf 2023

Afschaffing verhuurderheffing vanaf 2023

10-02-2022

Er komt een einde aan de verhuurderheffing. De verhuurderheffing is een heffing voor verhuurders met een flink aantal huurwoningen in het bezit en is al langer omstreden. In het coalitieakkoord is aangegeven dat de verhuurderheffing vanaf 2023 stapsgewijs gaat verdwijnen.
Visionplanner

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden

Door het opstellen van huwelijkse voorwaarden beperk je de financiële risico’s voor jouw onderneming.
Kristy Logger

Kristy Logger

Administratief medewerkster

Samenwerking Toussaint Zorg & Inkomen en Omnyacc Hoorn

Samenwerking Toussaint Zorg & Inkomen en Omnyacc Hoorn

Goed nieuws! Vanaf 1 april 2022 wordt onze Omnyacc pensioen- en HRM-afdeling versterkt door de samenwerking met Toussaint Zorg & Inkomen (TZI) uit Ouderkerk aan de Amstel.