10 maart 2020

Geen absolute inkomensgrens huurtoeslag

Vanaf dit jaar geldt er geen absolute inkomensgrens meer voor de huurtoeslag. Hierdoor hebben meer mensen dit jaar recht op huurtoeslag. Je kunt uitrekenen of je ook mogelijk in aanmerking komt.

Huurtoeslag

De huurtoeslag is een tegemoetkoming voor personen die in verhouding tot hun inkomen veel huur betalen. Goedkope huurwoningen zijn immers weinig beschikbaar.

Recht op toeslag?

Wie wil weten of er recht bestaat op huurtoeslag, kan op de site van de Belastingdienst een proefberekening maken. Hieruit blijkt ook dat meer mensen dan vorig jaar recht hebben op huurtoeslag. Naar schatting betreft het zo'n 115.000 personen.

Voorbeeld: uit de proefberekening blijkt bijvoorbeeld dat een alleenstaande met een jaarsalaris van € 25.000 en een huur van € 600 per maand, vorig jaar geen recht op huurtoeslag had en dit jaar op € 82 per maand.

Let op!

Er bestaat voor de huurtoeslag nog wel een vermogensgrens: € 30.846 voor alleenstaanden en € 61.692 voor stellen.

Tip!
Bereken bij een laag inkomen dus altijd of er recht bestaat op huurtoeslag, ook als dit vorig jaar niet het geval was en er verder niets of vrijwel niets is gewijzigd.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right
Wtza: verantwoordingsplicht
Lever je zorg? En heb je een Wtza-vergunning? Dan ben je vanuit de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) verplicht jaarlijks verantwoording af te leggen aan de overheidsinstantie CIBG over de manier waarop je het geld uit de Wet langdurige zorg (Wlz), Zorgverzekeringswet en/of VWS-subsidie besteedt. 
Lees verder
arrow right
Accountant
Een team vol met experts binnen de Accountancy: dat vind je in Zwaagdijk en Heemstede. Maar ook, een hoge mate van professionaliteit, uitdagende adviesopdrachten, klantcontact en een prettige werksfeer (al zeggen we het zelf).
Lees verder
arrow right
King Finance
Met King Finance heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Lees verder
arrow right