10 maart 2020

Geen absolute inkomensgrens huurtoeslag

Vanaf dit jaar geldt er geen absolute inkomensgrens meer voor de huurtoeslag. Hierdoor hebben meer mensen dit jaar recht op huurtoeslag. Je kunt uitrekenen of je ook mogelijk in aanmerking komt.

Huurtoeslag

De huurtoeslag is een tegemoetkoming voor personen die in verhouding tot hun inkomen veel huur betalen. Goedkope huurwoningen zijn immers weinig beschikbaar.

Recht op toeslag?

Wie wil weten of er recht bestaat op huurtoeslag, kan op de site van de Belastingdienst een proefberekening maken. Hieruit blijkt ook dat meer mensen dan vorig jaar recht hebben op huurtoeslag. Naar schatting betreft het zo'n 115.000 personen.

Voorbeeld: uit de proefberekening blijkt bijvoorbeeld dat een alleenstaande met een jaarsalaris van € 25.000 en een huur van € 600 per maand, vorig jaar geen recht op huurtoeslag had en dit jaar op € 82 per maand.

Let op!

Er bestaat voor de huurtoeslag nog wel een vermogensgrens: € 30.846 voor alleenstaanden en € 61.692 voor stellen.

Tip!
Bereken bij een laag inkomen dus altijd of er recht bestaat op huurtoeslag, ook als dit vorig jaar niet het geval was en er verder niets of vrijwel niets is gewijzigd.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Intern relatiebeheerder pensioen en inkomen
Bij Omnyacc is elke dag een nieuwe kans om onze klanten te ondersteunen bij hun pensioen- en inkomensvragen en wensen. Als intern relatiebeheerder pensioen en inkomen maak jij het verschil. Het is niet alleen belangrijk maar zelfs essentieel dat wij onze klanten bijstaan in het plannen van hun pensioen en het beschermen van hun inkomens. Jij bent de expert die ze door deze materie kan leiden en helpt weloverwogen beslissingen te nemen.
Lees verder
arrow right
Wlz nacalculatie
Ben jij financieel verantwoordelijke bij een organisatie die langdurige zorg verleent? Dan ben je volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) verplicht om financiële verantwoording af te leggen over de geleverde zorgprestaties. 
Lees verder
arrow right
Aangiftemedewerker
Ben jij op zoek naar een baan als aangiftemedewerker waar je energie krijgt van het verzorgen van belastingaangiften en beantwoorden van diverse fiscale vragen? We hebben een brede klantenkring die zo nu en dan ook bij ons binnenstapt. Zo leer je onze klanten echt kennen.
Bij ons accountantskantoor kun je rekenen op een fijne werkplek zonder onnodige werkdruk. Klinkt dit als de werkomgeving waar jij naar op zoek bent? Lees dan verder en ontdek wat deze functie jou verder te bieden heeft.
Lees verder
arrow right
Vraag vóór 1 september je toeslag voor 2023 aan
Als je in 2023 recht had op zorgtoeslag, huurtoeslag of kindgebonden budget, dien je je aanvraag uiterlijk 1 september 2024 in. Aanvragen die na deze datum worden ingediend, worden doorgaans afgewezen.
Lees verder
arrow right