Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

10 maart 2020

Geen absolute inkomensgrens huurtoeslag

Vanaf dit jaar geldt er geen absolute inkomensgrens meer voor de huurtoeslag. Hierdoor hebben meer mensen dit jaar recht op huurtoeslag. Je kunt uitrekenen of je ook mogelijk in aanmerking komt.

Huurtoeslag

De huurtoeslag is een tegemoetkoming voor personen die in verhouding tot hun inkomen veel huur betalen. Goedkope huurwoningen zijn immers weinig beschikbaar.

Recht op toeslag?

Wie wil weten of er recht bestaat op huurtoeslag, kan op de site van de Belastingdienst een proefberekening maken. Hieruit blijkt ook dat meer mensen dan vorig jaar recht hebben op huurtoeslag. Naar schatting betreft het zo'n 115.000 personen.

Voorbeeld: uit de proefberekening blijkt bijvoorbeeld dat een alleenstaande met een jaarsalaris van € 25.000 en een huur van € 600 per maand, vorig jaar geen recht op huurtoeslag had en dit jaar op € 82 per maand.

Let op!

Er bestaat voor de huurtoeslag nog wel een vermogensgrens: € 30.846 voor alleenstaanden en € 61.692 voor stellen.

Tip!
Bereken bij een laag inkomen dus altijd of er recht bestaat op huurtoeslag, ook als dit vorig jaar niet het geval was en er verder niets of vrijwel niets is gewijzigd.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Factoring

Beschik sneller over jouw geld. Onze financieringsspecialisten koppelen je aan de juiste factoringpartij. 

Yasmijn van Rongen

Administratief medewerker

Starten

Als startende ondernemer komt er ontzettend veel op je af waar je niet altijd kennis van hebt. Graag zetten wij samen met jou de eerste stap tot succes!

Update lonenspecial

In de update van de lonenspecial 2020 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op. 

Snelstart

SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.

Thuiswerken belastingvrij vergoeden?

04-09-2020

De laatste maanden werken veel mensen vanuit huis vanwege de coronacrisis. Voor werknemers kost dit geld, maar wie betaalt deze kosten eigenlijk? Mag een werkgever deze kosten belastingvrij vergoeden?