8 december 2022

Agro: aandachtspunten rondom jaarwisseling

Wat zijn de aandachtspunten rondom de jaarwisseling voor jouw agrarische onderneming? Er spelen vaak diverse zaken. Dit geldt onder andere ten aanzien van de ‘Meststoffenwet’. Dien meldingen tijdig in.

Uiterlijk 31 december melden bij RVO

Bepaalde meldingen voor het jaar 2022 kun je uiterlijk 31 december indienen bij RVO. Dit geldt voor:

  • mestverwerking: melden afgesloten VVO’s en Driepartijen-overeenkomst.
  • productierechten: melden overdrachten varkens- pluimvee- of fosfaatrechten. Dit geldt zowel voor verkoop als voor (terug)lease.
  • toepassen fosfaatverrekening 2022.
  • gebruik extra organische mest op bouwland met fosfaattoestand hoog.

Acties in periode 1 januari t/m 31 januari 2023

In de maand januari zijn veel bedrijven verplicht om de ‘Aanvullende gegevens’ in te dienen bij RVO. Dit geldt voor bedrijven die hiervoor een brief ontvangen. Dit geldt ook voor bedrijven die in 2023 voor het eerst derogatie willen toepassen.

Derogatie 2023

Uiterlijk 31 januari kun je een derogatievergunning voor 2023 aanvragen. Wil je in 2023 derogatie toepassen? Dan moet je ook uiterlijk op 31 januari grondmonsters nemen en jouw bemestingsplan opstellen.

Dien bepaalde meldingen tijdig in. Ben je te laat? Dan bestaat de kans dat RVO jouw melding of ingediende gegevens niet accepteert.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Zelfstandig assistent-accountant/relatiebeheerder
Voor kantoor Den Burg (Texel) zijn wij op zoek naar een nieuwe collega. Je hebt een afgeronde opleiding Bedrijfseconomie of Accountancy, minimaal 4 jaar relevante werkervaring en affiniteit met automatisering. Je bent klantgericht, een teamspeler en je bent pro-actief. Jij denkt mee met de klant én met je collega's. Jij ziet dat automatisering ontzettend belangrijk is voor de toekomst voor onze branche. Je wilt je als professional blijven ontwikkelen en je ziet jezelf doorgroeien naar een leidinggevende rol.
Lees verder
arrow right
Schenken en erven
Denk je aan een schenking aan je kind of een goed doel? Het financiële steuntje voor nu is misschien een goed moment om ook na te denken over jouw erfenis.
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial 2023
In de update van de lonenspecial 2023 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten.
Lees verder
arrow right
Aangifte schenkbelasting over 2023
Heb je in 2023 een schenking gekregen? Dan moet je in principe vóór 1 maart 2024 jouw aangifte schenkbelasting 2023 indienen.
Lees verder
arrow right
Over ons
 Als full-service advieskantoor ondersteunen wij jou en jouw onderneming, geven wij je het benodigde inzicht om te sturen en zijn wij graag jouw coach en adviseur. 
Lees verder
arrow right
Factoring
Beschik sneller over jouw geld. Onze financieringsspecialisten koppelen je aan de juiste factoringpartij. 
Lees verder
arrow right