22 augustus 2023

Agro: aanvraag vouchers vanaf 1 september

Vanaf 1 september kun je als landbouwer een advies- en/of cursusvoucher aanvragen. Met de voucher kun je advies krijgen of kennis opdoen over 'duurzaam ondernemen'. Let op: voor deze subsidie geldt ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’.

Adviesvoucher: advies door BAS-adviseur

De waarde van de voucher is € 1.500. Je kunt de voucher aanvragen in de periode van 1 september tot en met 13 oktober via ‘mijn.rvo.nl’. Bij de aanvraag moet je onder andere aangeven welke erkende bedrijfsadviseur het advies gaat geven.

Subsidie: 80% van advieskosten

Met de voucher kun je 80% van de advieskosten van jouw adviseur vergoed krijgen. Dit tot een maximum van € 1.500 (waarde voucher).

Cursusvoucher: cursus bij kennisinstelling

Met de cursusvoucher kun je een verdiepingscursus volgen bij een kennisinstelling. Je kunt kiezen uit de volgende cursussen:

  • Cursus ‘Stikstof in de landbouw’
  • Cursus ‘Precisielandbouw’
  • Cursus ‘Natuurinclusief ondernemen in de landbouw’

Aanvraag en waarde voucher

Je kunt de voucher aanvragen via ‘mijn.rvo.nl’ in de periode van 1 september 2023 tot en met 1 september 2024. De waarde van de voucher is € 800. Een eigen bijdrage is niet verplicht.

Vraag de voucher tijdig aan. Dit geldt vooral voor de adviesvoucher in verband met de verwachte belangstelling. Je kunt zo nodig ons machtigen om jouw aanvraag in te dienen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

€1,45 miljard extra voor uitkoopregelingen veehouders
Het budget voor veehouders die de uitkoopregelingen Lbv en Lbv-plus willen gebruiken, wordt verhoogd. De aanvraagperiode voor Lbv-plus is verlengd tot 20 december 2024.
Lees verder
arrow right
Aanpassingen in de kavelruilvrijstelling
Het kabinet streeft ernaar het onbedoelde gebruik van de huidige kavelruilvrijstelling te beperken en plant dit te doen door middel van een wetsvoorstel. Dit voorstel zal binnenkort worden voorgelegd voor reacties via een internetconsultatie, waarbij belanghebbenden de kans krijgen om te reageren.
Lees verder
arrow right
Accountant
De uitdagingen variëren van zelfstandig relatiebeheer tot het coachen van het team. Het team bestaat uit een mooie mix van enthousiaste young professionals tot ervaren experts. Juist die young professionals willen veel van jou leren. 
Lees verder
arrow right
Pensioen- en inkomensadviseur buitendienst
Ben jij een zelfstandige en klantvriendelijke adviseur die gedreven is om te motiveren en op de hoogte te blijven van vaktechnische ontwikkelingen? Dan hebben wij de ideale vacature voor jou!
Lees verder
arrow right
Basecone
Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Lees verder
arrow right