27 januari 2022

Agro: fiscaal investeringsvoordeel

Staat een investering op de Milieulijst 2022? Dan kom je in aanmerking voor fiscaal voordeel. Je kunt bijvoorbeeld bij bepaalde duurzame investeringen meer, eerder of later afschrijven. Hiermee kun je fiscaal voordeel behalen. Bij welke investeringen speelt dit?

Milieulijst 2022

Investeringen die op de Milieulijst 2022 staan, kunnen voor fiscaal voordeel in aanmerking komen. Je kunt de Milieulijst 2022 digitaal inzien op de site van RVO.

Eventueel kiezen voor vergelijkbare investering

Wil je een investering doen? Ga dan na of deze op de Milieulijst 2022 staat. Staat deze er niet op? Dan kun je nagaan of een vergelijkbare investering wel op de lijst staat om zo toch te profiteren van het fiscaal voordeel.

Fiscaal voordeel middels MIA en/of Vamil

In de Milieulijst staat of jouw investering in aanmerking komt voor MIA/Vamil. Met Vamil kun je 75% op een willekeurig moment afschrijven.

Bij MIA gelden enkele percentages voor investeringsaftrek. Deze zijn, afhankelijk van de investering, 45%, 36% of 27%. Deze percentages zijn verhoogd t.o.v. 2021.

Binnen drie maanden aanvragen

Binnen 3 maanden na het ‘aangaan van de investeringsverplichting’ moet een melding voor Vamil/MIA worden ingediend.

Staat jouw investering op de Milieulijst? Informeer dan bij ons naar het fiscaal voordeel. Laat ons tijdig een melding voor MIA en/of Vamil verzorgen.

Tot slot

Lees ook de andere agro gerelateerde nieuwsartikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Fiscale bijeenkomst Texel
Op woensdagavond 15 november 2023 verzorgen wij een fiscale bijeenkomst met actuele ontwikkelingen en nuttige tips. Tijdens deze avond passeren diverse fiscale ontwikkelingen de revue en worden andere belangrijke belastingonderwerpen besproken waar je (mogelijk) mee te maken krijgt. Uiteraard wordt er ook ingegaan op de ontwikkelingen naar aanleiding van het Belastingplan 2024. Kom jij ook?
Lees verder
arrow right
De Hoornse wensboom
In deze bijzondere tijd willen wij van Omnyacc in samenwerking met Voor een mooie stad de lach op het gezicht toveren bij zoveel mogelijk mensen! Dit willen wij doen door wensen in vervulling te laten gaan. Iedereen kan een wens achterlaten tot en met 8 januari. In het nieuwe jaar gaan we zoveel mogelijk wensen uit laten komen. Andere ondernemers en particulieren kunnen ook meedoen als wensvervuller. Doe jij ook mee?
Lees verder
arrow right
Twinfield
Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Lees verder
arrow right
John Karel

John Karel

Belastingadviseur

Ondernemingsrecht
Een contract of een overeenkomst opstellen? Onze juristen ondersteunen je graag.
Lees verder
arrow right
Huwelijkse voorwaarden of schenking?
Hoe zit het als echtgenoten een ongelijke verdeling van gemeenschappelijke goederen overeenkomen? Dan houden de huwelijkse voorwaarden geen schenking in. Bij uitzonderlijke gevallen, als de voorwaarden kunnen worden aangemerkt als wetsontduiking, kunnen huwelijkse voorwaarden als schenking wordt belast.
Lees verder
arrow right