27 januari 2022

Agro: graslandvernietiging

Het vernietigen van grasland is vanaf 1 februari weer toegestaan. Hou je hierbij wel aan de regels. In dit artikel vind je de regels voor de periode van 1 februari t/m 15 september. In Natura 2000-gebieden mag je geen blijvend grasland (> 5 jaar) scheuren.

Klei- en veengrond

1 februari t/m 15 september. Je mag grasland vernietigen. Een grondmonster is verplicht als je het vervolggewas met stikstof wilt bemesten.

1 juni t/m 15 juli. Een grondmonster is niet verplicht als je een bepaalde aaltjesbestrijder teelt na graslandvernietiging.

Zand- en lössgrond

1 februari t/m 10 mei. Graslandvernietiging mag, mits je daarna een relatief stikstofbehoeftig gewas teelt. Voor bemesting is een grondmonster verplicht.

Een grondmonster is niet verplicht als je mais of aardappelen gaat telen. Vaak geldt wel een korting op de stikstofgebruiksnorm voor aardappelen (65 kg) en mais (85 kg).

11 mei t/ 31 mei. Alleen herinzaai is toegestaan. Grondmonster is verplicht.

1 juni t/m 15 juli. Graslandvernietiging is toegestaan voor de teelt van een aaltjesbestrijder. Een grondmonster is niet verplicht.

1 juni t/m 31 augustus. Vernietigen t.b.v. herinzaai is toegestaan. Een grondmonster is niet nodig. Er geldt wel een korting op de stikstofgebruiksnorm (50 kg). Je moet vooraf de graslandvernietiging melden bij RVO.

Voor graslandvernietiging gelden veel regels. Vooral bij zand- en lössgrond. Heb je hier vragen over? Schakel dan jouw adviseur in.

Tot slot

Lees ook de andere agro gerelateerde nieuwsartikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Lynn de Goede

Lynn de Goede

Controleleider

Salarisadministrateur
Heb jij al enige ervaring met salarisadministratie en ben je op zoek naar een afwisselende functie in een kleinschalige en gemoedelijke werkomgeving? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste salarisadministrateur die zijn/haar eigen klantenportefeuille beheert. In deze rol ben jij het eerste aanspreekpunt voor je klanten en zorg je ervoor dat hun salarisadministratie tot in de puntjes is geregeld. Je komt terecht in een hecht team waarin je zelfstandig werkt en volop klantcontact hebt. De positie kan zowel in Heemstede als Zwaagdijk uitgevoerd worden.
Lees verder
arrow right
Wtza: verantwoordingsplicht
Lever je zorg? En heb je een Wtza-vergunning? Dan ben je vanuit de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) verplicht jaarlijks verantwoording af te leggen aan de overheidsinstantie CIBG over de manier waarop je het geld uit de Wet langdurige zorg (Wlz), Zorgverzekeringswet en/of VWS-subsidie besteedt. 
Lees verder
arrow right
Huwelijkse voorwaarden
Door het opstellen van huwelijkse voorwaarden beperk je de financiële risico’s voor jouw onderneming.
Lees verder
arrow right