27 januari 2022

Agro: graslandvernietiging

Het vernietigen van grasland is vanaf 1 februari weer toegestaan. Hou je hierbij wel aan de regels. In dit artikel vind je de regels voor de periode van 1 februari t/m 15 september. In Natura 2000-gebieden mag je geen blijvend grasland (> 5 jaar) scheuren.

Klei- en veengrond

1 februari t/m 15 september. Je mag grasland vernietigen. Een grondmonster is verplicht als je het vervolggewas met stikstof wilt bemesten.

1 juni t/m 15 juli. Een grondmonster is niet verplicht als je een bepaalde aaltjesbestrijder teelt na graslandvernietiging.

Zand- en lössgrond

1 februari t/m 10 mei. Graslandvernietiging mag, mits je daarna een relatief stikstofbehoeftig gewas teelt. Voor bemesting is een grondmonster verplicht.

Een grondmonster is niet verplicht als je mais of aardappelen gaat telen. Vaak geldt wel een korting op de stikstofgebruiksnorm voor aardappelen (65 kg) en mais (85 kg).

11 mei t/ 31 mei. Alleen herinzaai is toegestaan. Grondmonster is verplicht.

1 juni t/m 15 juli. Graslandvernietiging is toegestaan voor de teelt van een aaltjesbestrijder. Een grondmonster is niet verplicht.

1 juni t/m 31 augustus. Vernietigen t.b.v. herinzaai is toegestaan. Een grondmonster is niet nodig. Er geldt wel een korting op de stikstofgebruiksnorm (50 kg). Je moet vooraf de graslandvernietiging melden bij RVO.

Voor graslandvernietiging gelden veel regels. Vooral bij zand- en lössgrond. Heb je hier vragen over? Schakel dan jouw adviseur in.

Tot slot

Lees ook de andere agro gerelateerde nieuwsartikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Dennis de Visser

Dennis de Visser

Assistent-accountant

Twinfield
Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Lees verder
arrow right
Annulering extra verhoging minimumloon van 1,2%
Ondanks de goedkeuring van de Tweede Kamer op 19 maart 2024 voor een extra 1,2% verhoging van het minimumloon vanaf 1 juli 2024, ontbrak het aan een meerderheid in de Eerste Kamer. Hierdoor wordt de extra verhoging geannuleerd.
Lees verder
arrow right
Eindejaarstips 2020
Om 2020 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Van welke fiscale regelingen kun je nog profiteren? Welke belangrijke aandachtspunten moeten voor het einde van het jaar zeker nog afgehandeld worden? En welke zaken zijn voor jou als werkgever belangrijk? Dit en meer vind je in de eindejaarstips via de onderstaande blokken. Zo ben jij goed voorbereid. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
Fiscale bijeenkomst Den Helder
Op woensdagavond 8 november 2023 verzorgen wij een fiscale bijeenkomst met actuele ontwikkelingen en nuttige tips. Tijdens deze avond passeren diverse fiscale ontwikkelingen de revue en worden andere belangrijke belastingonderwerpen besproken waar je (mogelijk) mee te maken krijgt. Uiteraard wordt er ook ingegaan op de ontwikkelingen naar aanleiding van het Belastingplan 2024. Kom jij ook?
Lees verder
arrow right