Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

15 maart 2022

Agro: perceelsgrenzen aanpassen?

In jouw perceelsregistratie geef je onder andere het gewas op en kun je perceelsgrenzen aanpassen. Heb je de ‘BGT-check’ doorlopen? Dan is de kans groot dat je nu extra aanpassingen moet doen. Wat speelt hier?

Perceelsgrenzen eigen gewaspercelen controleren en aanpassen

Een juiste registratie van jouw percelen is van belang voor ‘Mest’ en ‘GLB’. Je kunt jouw percelen het gehele jaar controleren en aanpassen in ‘Mijn Percelen’ van RVO. Rondom de GO vraagt dit extra aandacht omdat je dan jouw gewassen voor het nieuwe jaar opgeeft. Het komt regelmatig voor dat je ook perceelsgrenzen (een beetje) moet aanpassen.

Afgelopen jaar BGT-check uitgevoerd?

Had je afgelopen jaar de mogelijkheid om de BGT-check uit te voeren? Dan is de kans groot dat RVO de topografische perceelsgrenzen van jouw percelen hebt overgezet van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) naar ‘Mijn Percelen’. Als dit het geval is, heb je een brief van RVO ontvangen.

Nu grenzen gewaspercelen aanpassen

Met de BGT-check kon je de topografische perceelsgrenzen controleren. Heeft RVO ook bij jou perceelsgrenzen aangepast? Dan moet je nu in ‘Mijn percelen’ de grenzen van jouw gewaspercelen controleren en zo nodig aanpassen. Dit voelt als ‘dubbel werk’. Maar RVO kan de grenzen van jouw gewaspercelen niet aanpassen. Hiervoor ben je zelf verantwoordelijk.

Controleer de perceelsgrenzen van jouw gewaspercelen goed. Pas deze zo nodig aan. Dit geldt extra als bij jou de ‘BGT’ is doorlopen.

Pensioen ondernemer

Pensioen ondernemer

Je kunt als ondernemer niet vroeg genoeg beginnen met het vormen van jouw eigen basisinkomen. Onze pensioenspecialisten staan voor je klaar!
Update lonenspecial 2022: NOW

Update lonenspecial 2022: NOW

23-06-2022

Je kon wellicht door de coronacrisis de loonsubsidie NOW aanvragen. Deze regeling is volledig gestopt. Je kunt dus geen NOW meer aanvragen.
Brenda Mol

Brenda Mol

Assistent-accountant

Exact

Exact

Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Jan Schipper

Jan Schipper

Registeraccountant

Accountant Zwaagdijk

Accountant Zwaagdijk

Ben je benieuwd of je het maximale haalt uit jouw financiële administratie, of je genoeg doet aan verzuimpreventie of hoe jij er financieel voor staat wanneer je met pensioen gaat? Onze accountants en specialisten kunnen je adviseren en ondersteunen in elke fase van het ondernemerschap. Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal, denken met je mee en proberen samen met jou alles uit jouw onderneming te halen. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?