15 maart 2022

Agro: perceelsgrenzen aanpassen?

In jouw perceelsregistratie geef je onder andere het gewas op en kun je perceelsgrenzen aanpassen. Heb je de ‘BGT-check’ doorlopen? Dan is de kans groot dat je nu extra aanpassingen moet doen. Wat speelt hier?

Perceelsgrenzen eigen gewaspercelen controleren en aanpassen

Een juiste registratie van jouw percelen is van belang voor ‘Mest’ en ‘GLB’. Je kunt jouw percelen het gehele jaar controleren en aanpassen in ‘Mijn Percelen’ van RVO. Rondom de GO vraagt dit extra aandacht omdat je dan jouw gewassen voor het nieuwe jaar opgeeft. Het komt regelmatig voor dat je ook perceelsgrenzen (een beetje) moet aanpassen.

Afgelopen jaar BGT-check uitgevoerd?

Had je afgelopen jaar de mogelijkheid om de BGT-check uit te voeren? Dan is de kans groot dat RVO de topografische perceelsgrenzen van jouw percelen hebt overgezet van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) naar ‘Mijn Percelen’. Als dit het geval is, heb je een brief van RVO ontvangen.

Nu grenzen gewaspercelen aanpassen

Met de BGT-check kon je de topografische perceelsgrenzen controleren. Heeft RVO ook bij jou perceelsgrenzen aangepast? Dan moet je nu in ‘Mijn percelen’ de grenzen van jouw gewaspercelen controleren en zo nodig aanpassen. Dit voelt als ‘dubbel werk’. Maar RVO kan de grenzen van jouw gewaspercelen niet aanpassen. Hiervoor ben je zelf verantwoordelijk.

Controleer de perceelsgrenzen van jouw gewaspercelen goed. Pas deze zo nodig aan. Dit geldt extra als bij jou de ‘BGT’ is doorlopen.

Tot slot

Lees ook de andere agro-gerelateerde nieuwsartikelen:

Casemanager Taakdelegatie
Ken jij de Wet Verbetering Poortwachter tot in de detail en ben je helemaal thuis in verzuimbeleid? Werk je graag samen met bedrijfsarts en casemanager om samen de inzetbaarheid van de werknemers van de relaties van Omnyacc te verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
arrow right
Werving en selectie
Kwalitatief goed personeel is het belangrijkste kapitaal van jouw organisatie. Het werven en selecteren van de juiste werknemers is erg belangrijk.
Lees verder
arrow right
Coaching
Coaching kan jou, je onderneming of jouw medewerkers naar een hoger niveau tillen. Onze specialisten geven je inzicht, laten je groeien en ontwikkelen.
Lees verder
arrow right
Exact
Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Lees verder
arrow right
Behoud van overgangsrecht: 30%-regeling bij werkgeverwijziging
Vanaf 2024 en 2025 zijn er wijzigingen doorgevoerd in de 30%-regeling. Onder het overgangsrecht gelden deze wijzigingen nog niet in 2024. Maar blijft dit overgangsrecht van kracht als de werknemer van werkgever verandert?
Lees verder
arrow right
Stage in de controlepraktijk (vanaf september 2024)
Wij zijn opzoek naar een enthousiaste en leergierige student die met zijn of haar (afstudeer)onderzoek onze controlepraktijk komt versterken. Een unieke kans, want jouw onderzoek is niet alleen van belang voor jouw studie, maar ook voor ons! Het is namelijk de bedoeling dat jouw onderzoeksresultaten toegevoegde waarde leveren en (wellicht door jezelf) worden geïmplementeerd binnen onze organisatie. 
Lees verder
arrow right