8 december 2022

Agro: subsidie voor aanleg landschapselementen

Je kunt subsidie aanvragen voor de aanleg van landschapselementen op jouw grond. Deze aanleg kun je ook in een samenwerkingsverband uitvoeren. De subsidieaanvragen worden gerangschikt op basis van een puntensysteem.

Uiterlijk 30 december aanvragen, subsidie 100%

Je kunt de subsidieaanvraag indienen t/m 30 december. Je krijgt subsidie voor 100% van jouw subsidiabele kosten. De subsidie bedraagt minimaal € 70.000 en maximaal € 500.000. Jouw investering moet minimaal € 70.000 zijn.

Subsidiabele landschapselementen

Voorbeelden van landschapselementen, die voor subsidie in aanmerking komen, zijn: natuurvriendelijke oevers of sloten, een poel, bloemenrijke of kruidenrijke akkerranden, bomenrij en/of houtwal/heg.

Je kunt voor meerdere landschapselementen subsidie aanvragen.

Rangschikking op basis van een puntensysteem

Aanvragen met het hoogste aantal punten komen het eerste voor subsidie in aanmerking. Je krijgt onder andere meer punten als je meerdere landschapselementen aanlegt.

Deze landschapselementen kun je later, binnen het GLB, inzetten als niet-productief areaal en/of als eco-activiteit. Informeer bij ons of deze subsidie voor jou interessant kan zijn.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Verzuimverzekering vergelijken
Verzuimpercentages stijgen fors en hiermee ook de schadelast van verzuimverzekeraars. Er zijn veel redenen, maar het effect van economische onzekerheid, corona en een toenemende AOW-leeftijd speelt zeker mee. We zien in de markt een forse stijging van verzuimpremies. Juist nu is het belangrijk om verschillende offertes op te vragen en deze te vergelijken. Onze Inkomen- en Verzuimadviseurs helpen jou daar graag bij. Ze zetten de verschillen op een rij en vertellen je ook graag over hoe jij verzuim kunt beperken dan wel voorkomen.
Lees verder
arrow right
VOG aanvragen ook digitaal mogelijk
Binnenkort kunnen werkgevers voor hun personeel ook digitaal een Verklaring omtrent gedrag (VOG) aanvragen. De implementatie van digitaal aanvragen zal geleidelijk plaatsvinden, en tegen uiterlijk 21 mei 2024 zal dit voor alle werkgevers mogelijk zijn.
Lees verder
arrow right
Visionplanner
Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lees verder
arrow right
Salarisadviseur
Werken vanuit een digitaal pakket, waarbij het klantcontact geen moment uit het oog wordt verloren. Uiteraard!
    Lees verder
    arrow right