Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

8 december 2022

Agro: subsidie voor aanleg landschapselementen

Je kunt subsidie aanvragen voor de aanleg van landschapselementen op jouw grond. Deze aanleg kun je ook in een samenwerkingsverband uitvoeren. De subsidieaanvragen worden gerangschikt op basis van een puntensysteem.

Uiterlijk 30 december aanvragen, subsidie 100%

Je kunt de subsidieaanvraag indienen t/m 30 december. Je krijgt subsidie voor 100% van jouw subsidiabele kosten. De subsidie bedraagt minimaal € 70.000 en maximaal € 500.000. Jouw investering moet minimaal € 70.000 zijn.

Subsidiabele landschapselementen

Voorbeelden van landschapselementen, die voor subsidie in aanmerking komen, zijn: natuurvriendelijke oevers of sloten, een poel, bloemenrijke of kruidenrijke akkerranden, bomenrij en/of houtwal/heg.

Je kunt voor meerdere landschapselementen subsidie aanvragen.

Rangschikking op basis van een puntensysteem

Aanvragen met het hoogste aantal punten komen het eerste voor subsidie in aanmerking. Je krijgt onder andere meer punten als je meerdere landschapselementen aanlegt.

Deze landschapselementen kun je later, binnen het GLB, inzetten als niet-productief areaal en/of als eco-activiteit. Informeer bij ons of deze subsidie voor jou interessant kan zijn.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Subsidie VEKI dit jaar meer gericht op mkb

Subsidie VEKI dit jaar meer gericht op mkb

20-03-2023

De subsidie op investeringen gericht op besparing van CO2, de Versnelde klimaatinvesteringen industrie (VEKI), is dit jaar meer gericht op het mkb. Ook is er drie keer zoveel subsidie beschikbaar dan vorig jaar, waardoor het budget dit jaar uitkomt op € 138 miljoen.
Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid 3 (NOW)

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid 3 (NOW)

De NOW is de tegemoetkoming in de loonkosten voor werkgevers die vanwege de coronacrisis de omzet met minstens 20% zagen dalen. De regeling is met ingang van 1 oktober 2020 verlengd met 9 maanden tot 1 juli 2021. De NOW 3 kent 3 tijdvakken en kent specifiekere bepalingen ten opzichte van NOW 1 en NOW 2. Op deze pagina vertellen we je er alles over. Heb je vragen? Schroom niet om te bellen of mailen als je meer vragen hebt of wilt sparren over jouw situatie. Samen staan we sterk!
Echtscheiding

Echtscheiding

Onze juristen kunnen je begeleiden in het scheidingstraject en helpen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.
Het urencriterium: hoe zit dat?

Het urencriterium: hoe zit dat?

23-03-2023

Als ondernemer voor de inkomstenbelasting is het interessant te weten dat je gebruik kunt maken van belastingvoordelen als je een bepaald aantal uren per jaar besteedt aan een onderneming. Dit voordeel kan oplopen tot duizenden euro's per jaar. Hoe werkt dat precies?