22 augustus 2023

Agro: subsidie apparaat vernietigen vanggewas

Vanaf 1 september kun je subsidie aanvragen voor de aanschaf van apparatuur om groenbemesters of vanggewassen te ‘vernietigen’. Let op: voor deze subsidie geldt ‘wie het eerst komt het eerst maalt’.

Subsidie voor aanschaf apparatuur

De subsidie is bedoeld om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen. De subsidie is voor apparatuur, die geschikt is voor het vernietigen, afmaaien, verhakselen, kapot frezen of inwerken van groenbemesters of vanggewassen.

Voorbeelden

Je kunt subsidie aanvragen als je investeert in bijvoorbeeld een messenwals, schijveneg, rotorkopeg en/of ecoploeg.

Hoogte van de subsidie

De subsidie bedraagt 50% van de aanschaf van nieuwe apparatuur. De subsidie bedraagt min. € 5.000 en max. € 125.000. Jouw investeringsbedrag moet daardoor minimaal € 10.000 zijn. Je kunt voor maximaal twee apparaten subsidie aanvragen.

Tijdig aanvragen!

Landbouwers en loonwerkers kunnen de subsidie, in de periode van 1 t/m 29 september, aanvragen via ‘mijn.rvo.nl’. Waarschijnlijk is er veel interesse voor deze subsidie, dus dien jouw aanvraag zo snel mogelijk in. De aanvragen worden immers afgehandeld op volgorde van binnenkomst!

Niet-ondertekende offerte bijvoegen

Bij de aanvraag moet je een offerte indienen. Deze offerte mag je nog niet ondertekenen.

Ook aanvraag namens samenwerkingsverband mogelijk

Werk je veel samen met een andere landbouwer of loonwerker? Dan kun je de subsidie namens een samenwerkingsverband aanvragen. Je moet dan, bij de aanvraag, ook een samenwerkingsovereenkomst indienen.

Tot slot

Wil je investeren in bijvoorbeeld een rotorkopeg of een ecoploeg? Vraag deze subsidie dan zo snel mogelijk aan. Naar verwachting zal de belangstelling groot zijn. Neem gerust contact met ons op voor advies of hulp bij het aanvragen. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Belastingadviseur
Word onderdeel van ons team, waar klantgerichtheid en kwaliteit voorop staat. Als belastingadviseur ben je niet alleen sparringpartner voor klanten, maar ook voor collega's. Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen door de interne en externe trainingen. Met jouw proactieve houding ben jij klaar om bij te dragen aan ons succesvolle kantoor. 
Lees verder
arrow right
Hoelang moet je je financiële administratie bewaren?
Staat jouw archief of online database ook vol met administratie van veel jaren? Heel goed, want je bent verplicht je financiële administratie 7 jaar te bewaren. Dit is de fiscale bewaarplicht. Zo kan de Belastingdienst de administratie controleren wanneer zij een aangifte niet vertrouwd of documentatie opvragen voor een onderzoek bij een van jouw zakenpartners of leveranciers. Maar let op, voor sommige documenten geldt een bewaartermijn van 10 jaar. Welke documenten zijn dit? Hoe zit het als je je financiële administratie uitbesteed of als je je bedrijf beëindigt?
Lees verder
arrow right
Impact van langere rentevaste periode
Wanneer je een hypotheek afsluit, blijft de rente meestal gedurende een bepaalde periode vast. Na afloop daarvan kun je de rente opnieuw vastzetten tegen het actuele tarief. Wat gebeurt er als je dan kiest voor een langere rentevaste periode dan de resterende looptijd die je eerder had?
Lees verder
arrow right
25 tips voor je bedrijfsfinanciering
Met hun bancaire achtergrond, opleiding tot financieringsspecialist en ervaring geven onze financieringsspecialisten Jos de Lange en William van Haaster je 25 tips op gebied van bedrijfsfinancieringen.
Lees verder
arrow right
Medewerker secretariaat
Jouw warme begroetingen en professionele aanpak maken elke interactie met onze klanten en collega’s een plezierige ervaring. Jij bent de persoon die klantvriendelijkheid en nauwkeurigheid combineert tot een perfecte match.
Herken jij jezelf in bovenstaande eigenschappen? Dan is deze vacature jou op het lijf geschreven! Bij ons team van Omnyacc is er plaats op het secretariaat voor een collega die niet alleen initiatief neemt maar ook graag samenwerkt met anderen.
Lees verder
arrow right