8 april 2024

Agro: Subsidieregeling jonge landbouwers vanaf dit jaar € 80.000?

Het Nationaal Strategisch Plan (GLB-NSP) 2023-2027 biedt ondersteuning voor jonge landbouwers door middel van vestigingssteun. Dit initiatief is gericht op het helpen van jonge boeren bij het starten of overnemen van een landbouwbedrijf en omvat een eenmalige uitkering.

Aanvankelijk was het bedrag vastgesteld op € 25.000, maar recentelijk heeft demissionair minister Adema aangekondigd het budget aanzienlijk te verhogen. Het exacte subsidiebedrag moet nog worden bepaald. Er wordt gesproken om het subsidiebedrag vast te zetten op € 80.000. Deze herziene begroting moet echter nog goedkeuring krijgen van zowel de Tweede als de Eerste Kamer, en de subsidievoorwaarden moeten nog worden vastgesteld.

Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland lees je verder over de voorwaarden en hoe de aanvraag kan worden ingediend.

Tip!

Indien je denkt recht te hebben op deze subsidie, neem dan contact op met je relatiebeheerder.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Jeroen Bakker

Jeroen Bakker

Accountant

Aftrekbaarheid van boetes en dwangsommen
Boetes en dwangsommen kunnen niet worden afgetrokken van de winst, inclusief de bijbehorende kosten. Om de onduidelijkheid hieromtrent in de praktijk aan te pakken, heeft de Belastingdienst verduidelijkingen gegeven over de beperkingen in aftrekbaarheid.
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial 2023
In de update van de lonenspecial 2023 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten.
Lees verder
arrow right
Lonenspecial 2021
Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2021 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten.
Lees verder
arrow right
Team HR-Detachering
Op zoek naar een HR-adviseur voor jouw organisatie? Voor ons begint de samenwerking met een klik. Zonder kunnen we niet de band opbouwen die nodig is om jou op HR-vlak bij te staan. Maak kennis met onze HRM-adviseurs.
Lees verder
arrow right