Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

31 oktober 2022

Brexit Adjustment Reserve (BAR) bedrijfslevenregeling 

Door de komst van de Brexit is zakendoen met het Verenigd Koninkrijk veranderd. Wellicht heeft dit invloed (gehad) op jouw onderneming. De Brexit Adjustment Reserve (BAR) bedrijfslevenregeling is in het leven geroepen voor ondernemers met aanpassingskosten door de Brexit.

Bar regeling

De BAR bedrijfslevenregeling is tweeledig; kosten die al gemaakt zijn en kosten die nog gemaakt moeten worden. Je kunt denken aan kosten rondom opleidingen, voorlichtingscampagnes, ICT-aanpassingen, extern advies en tijdelijke inhuur van extra transportmateriaal. Er is € 185 miljoen beschikbaar gesteld voor reeds gemaakte kosten en € 33 miljoen voor de nog te maken kosten. 

Wat zijn de voorwaarden?

Om in aanmerking te komen voor de regeling moet je onder andere kunnen aantonen dat je vóór 31 januari 2020 al zaken deed met het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast moet je kunnen laten zien dat de kosten nodig waren als gevolg van de Brexit. Met deze tool kun je bekijken of je in aanmerking komt.

Tip!

Wil je jouw onderneming minder afhankelijk maken van het Verenigd Koninkrijk? Naast de BAR bedrijfslevenregeling is er ook een EU-Handelsprogramma die dit stimuleert met behulp van een divers aanbod.

Vraag de BAR aan

Vanaf dinsdag 1 november 09.00 uur kun je jouw aanvraag indienen. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Uiteraard kunnen wij jou ondersteunen bij de aanvraag, of de aanvraag volledig voor je uit handen nemen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Bron: RVO.nl

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Toekomstgesprek

Toekomstgesprek

Wil jij ook overzicht in één oogopslag? Maak jouw toekomstvisie inzichtelijk door visueel denken, strategisch tekenen en bedrijfskundig advies.
Twinfield

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Nmbrs

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Accountant

Accountant

  • Heemstede
  • 32-40 uur
  • AA/RA opleiding
Mogelijkheden coronabelastingschulden

Mogelijkheden coronabelastingschulden

09-03-2023

Vanaf 1 oktober 2022 dien je tijdelijk uitgestelde belastingschulden door de coronacrisis te gaan aflossen. Heb je financiële mogelijkheden om het af te lossen? Dan kan het financieel aantrekkelijk zijn om je schulden eerder af te lossen. Heb je moeite om aan deze aflossingsverplichting te voldoen? Dan zijn er mogelijkheden.