31 oktober 2022

Brexit Adjustment Reserve (BAR) bedrijfslevenregeling 

Door de komst van de Brexit is zakendoen met het Verenigd Koninkrijk veranderd. Wellicht heeft dit invloed (gehad) op jouw onderneming. De Brexit Adjustment Reserve (BAR) bedrijfslevenregeling is in het leven geroepen voor ondernemers met aanpassingskosten door de Brexit.

Bar regeling

De BAR bedrijfslevenregeling is tweeledig; kosten die al gemaakt zijn en kosten die nog gemaakt moeten worden. Je kunt denken aan kosten rondom opleidingen, voorlichtingscampagnes, ICT-aanpassingen, extern advies en tijdelijke inhuur van extra transportmateriaal. Er is € 185 miljoen beschikbaar gesteld voor reeds gemaakte kosten en € 33 miljoen voor de nog te maken kosten. 

Wat zijn de voorwaarden?

Om in aanmerking te komen voor de regeling moet je onder andere kunnen aantonen dat je vóór 31 januari 2020 al zaken deed met het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast moet je kunnen laten zien dat de kosten nodig waren als gevolg van de Brexit. Met deze tool kun je bekijken of je in aanmerking komt.

Tip!

Wil je jouw onderneming minder afhankelijk maken van het Verenigd Koninkrijk? Naast de BAR bedrijfslevenregeling is er ook een EU-Handelsprogramma die dit stimuleert met behulp van een divers aanbod.

Vraag de BAR aan

Vanaf dinsdag 1 november 09.00 uur kun je jouw aanvraag indienen. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Uiteraard kunnen wij jou ondersteunen bij de aanvraag, of de aanvraag volledig voor je uit handen nemen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Bron: RVO.nl

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Check jouw definitieve aanslag IB 2023 voor box 3
Heb jij box 3-vermogen en ontvang jij een definitieve aanslag inkomstenbelasting 2023? Onderzoek dan of het verstandig is om hier tegen in bezwaar te komen.
Lees verder
arrow right
Belastingadviseur
Word jij enthousiast van fiscale vraagstukken en wil jij een actieve bijdrage leveren aan onze adviespraktijk? De uitdagingen variëren van het signaleren en zelfstandig uitvoeren van belastingadviezen, het voeren van klantgesprekken, tot het begeleiden van collega’s bij (complexe) aangifte- en belastingadviesopdrachten.
Lees verder
arrow right
Marryelle Deen

Marryelle Deen

Accountant - belastingadviseur

Starten
Als startende ondernemer komt er ontzettend veel op je af waar je niet altijd kennis van hebt. Graag zetten wij samen met jou de eerste stap tot succes!
Lees verder
arrow right
Inge Rees

Inge Rees

Belastingadviseur

Assistent accountant
Jouw hart gaat sneller kloppen van samenstelwerkzaamheden en klantcontact, maar daar stop je niet: je kijkt verder dan het werk op je bureau. Je denkt bewust na over waarom we werken zoals we doen, ondersteunt je collega’s en je draagt actief bij aan het verbeteren van interne processen.
Lees verder
arrow right