31 oktober 2022

Brexit Adjustment Reserve (BAR) bedrijfslevenregeling 

Door de komst van de Brexit is zakendoen met het Verenigd Koninkrijk veranderd. Wellicht heeft dit invloed (gehad) op jouw onderneming. De Brexit Adjustment Reserve (BAR) bedrijfslevenregeling is in het leven geroepen voor ondernemers met aanpassingskosten door de Brexit.

Bar regeling

De BAR bedrijfslevenregeling is tweeledig; kosten die al gemaakt zijn en kosten die nog gemaakt moeten worden. Je kunt denken aan kosten rondom opleidingen, voorlichtingscampagnes, ICT-aanpassingen, extern advies en tijdelijke inhuur van extra transportmateriaal. Er is € 185 miljoen beschikbaar gesteld voor reeds gemaakte kosten en € 33 miljoen voor de nog te maken kosten. 

Wat zijn de voorwaarden?

Om in aanmerking te komen voor de regeling moet je onder andere kunnen aantonen dat je vóór 31 januari 2020 al zaken deed met het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast moet je kunnen laten zien dat de kosten nodig waren als gevolg van de Brexit. Met deze tool kun je bekijken of je in aanmerking komt.

Tip!

Wil je jouw onderneming minder afhankelijk maken van het Verenigd Koninkrijk? Naast de BAR bedrijfslevenregeling is er ook een EU-Handelsprogramma die dit stimuleert met behulp van een divers aanbod.

Vraag de BAR aan

Vanaf dinsdag 1 november 09.00 uur kun je jouw aanvraag indienen. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Uiteraard kunnen wij jou ondersteunen bij de aanvraag, of de aanvraag volledig voor je uit handen nemen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Bron: RVO.nl

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right
Verzuimverzekering vergelijken
Verzuimpercentages stijgen fors en hiermee ook de schadelast van verzuimverzekeraars. Er zijn veel redenen, maar het effect van economische onzekerheid, corona en een toenemende AOW-leeftijd speelt zeker mee. We zien in de markt een forse stijging van verzuimpremies. Juist nu is het belangrijk om verschillende offertes op te vragen en deze te vergelijken. Onze Inkomen- en Verzuimadviseurs helpen jou daar graag bij. Ze zetten de verschillen op een rij en vertellen je ook graag over hoe jij verzuim kunt beperken dan wel voorkomen.
Lees verder
arrow right
Wijnand Breuker

Wijnand Breuker

Accountant-administratieconsulent

Leendert Eelman

Leendert Eelman

Salarisadviseur