Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

3 februari 2023

Belastingdienst stopt met verzenden acceptgiro’s

Heb je een teveel aan toeslagen ontvangen van de Belastingdienst, dan moet je het te veel ontvangen bedrag terugbetalen. De Belastingdienst stopt echter stapsgewijs met het versturen van acceptgirokaarten, wat betekent dat je de betaling op een andere manier moet verrichten.

Let op!

Per 1 juni 2023 vervalt de mogelijkheid om per acceptgiro te betalen geheel.

Brief met betaalinformatie

De acceptgiro wordt vervangen door een brief met betaalinformatie. Hierin staat alle informatie vermeld die je nodig hebt om jouw terugbetaling te verrichten. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van internetbankieren.

Goed overnemen gegevens

Het is in jouw eigen belang dat je de toegestuurde gegevens goed overneemt. Vermeld je bijvoorbeeld een fout rekeningnummer, dan kan het zijn dat jouw betaling niet bij de Belastingdienst terecht komt met alle gevolgen van dien. Ook het betalingskenmerk is van groot belang om jouw betaling te kunnen traceren.

Wat bij twijfel?

Twijfel je of de brief wel van de Belastingdienst afkomstig is, dan kun je het rekeningnummer checken. Op de site van de Belastingdienst staan alle rekeningnummers vermeld. Bij vragen kun je altijd even contact met ons opnemen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Agro: derogatie data bekend

Agro: derogatie data bekend

09-03-2023

Onlangs zijn de regels voor derogatie gepubliceerd. Wil je derogatie aanvragen? Houdt rekening met onderstaande punten.
Inkomens- en verzuimverzekering

Inkomens- en verzuimverzekering

Als ondernemer kun je niet alle risico’s zelf dragen. Het verzuimrisico is daar een mooi voorbeeld van.
Subsidie voor duurzame energieprojecten (SDE++)

Subsidie voor duurzame energieprojecten (SDE++)

07-03-2023

Via de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) stelt het kabinet voor 2023 € 8 miljard beschikbaar. Het doel is door middel van duurzame energie de uitstoot van CO2 te verminderen, af te vangen en op te slaan.
iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Doorlopende machtiging SBA en VIA

Doorlopende machtiging SBA en VIA

Jaarlijks verzorgen wij de aangiften voor jou. Dit proces kan steeds efficiënter met de Serviceberichten Aanslag (SBA) en de vooraf ingevulde aangifte (VIA). Elk jaar vroegen wij deze gegevens opnieuw op. Nu kun je voor deze zaken werken met een doorlopende machtiging.