13 september 2021

Belastinguitstel aanvragen tot 1 oktober

Kun je door de coronacrisis de belastingen niet op tijd betalen? Je kunt nog tot 1 oktober 2021 bijzonder uitstel aanvragen. Heb je al bijzonder uitstel aangevraagd? En loopt dit voor 1 oktober af? Dan hoef je geen verlenging aan te vragen voor de belastingen waar je al bijzonder uitstel hebt gekregen. 

Vanaf 1 oktober nieuwe verplichtingen weer betalen

Vanaf 1 oktober moet je nieuwe belastingverplichtingen weer gaan betalen. De opgebouwde schuld waarvoor je bijzonder uitstel hebt aangevraagd, moet je vanaf 1 oktober 2022 in maandelijkse termijnen gaan aflossen. Je krijgt hiervoor vijf jaar de tijd.

Betalingsproblemen vanaf 1 oktober

Ervaar je vanaf 1 oktober nog steeds problemen met het betalen van jouw nieuwe belastingschulden, dan kun je onder voorwaarden een beroep doen op de normale regels die gelden voor uitstel van betaling. Je kunt dan voor maximaal 12 maanden uitstel krijgen, onder voorwaarde dat je zekerheid kunt stellen, bijvoorbeeld via een bankgarantie.

Invorderingsrente

Je betaalt over jouw schuld invorderingsrente, maar deze bedraagt tot 1 januari 2022 slechts 0,01%. Daarna gaat de invorderingsrente in stapjes omhoog. Vanaf 1 januari 2022 betaal je 1% rente, vanaf 1 juli 2022 2%, vanaf 1 januari 2023 3% en vanaf 1 januari 2024 weer het normale tarief van 4%.

Tip!
Je kunt dus invorderingsrente besparen door jouw belastingschuld eerder af te lossen als dit mogelijk is.

Let op!

Lukt het echt niet om jouw belastingschuld in vijf jaar af te lossen, neem dan contact op met de Belastingdienst. In dat geval wordt er samen met andere schuldeisers gezocht naar een oplossing op maat.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Corona: uitstel van betaling belastingschulden verlengd
Bedrijven kunnen langer uitstel van betaling krijgen van hun belastingschulden. Dit heeft staatssecretaris Vijlbrief bekendgemaakt in een reactie op een motie van de Tweede Kamer.
Lees verder
arrow right
Applicatiebeheerder
Ben jij de persoon die altijd paraat staat om je collega's te helpen bij IT-vraagstukken en hen helpt om efficiënter te werken? Bij Omnyacc willen wij ons team uitbreiden met een applicatiebeheerder die niet alleen geïnteresseerd is in technologie, maar ook in het verbeteren van onze processen en het ondersteunen van onze teams. Met vestigingen verspreid over Den Helder, Heerhugowaard, Leeuwarden, Schagen en Texel bieden we een dynamische werkomgeving waarin jouw vaardigheden volledig tot hun recht kunnen komen. Wil jij deel uitmaken van ons team en meewerken aan het versterken van onze organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
arrow right
Dennis Riem

Dennis Riem

Assistent-accountant

Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right
Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right