Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

13 september 2021

Belastinguitstel aanvragen tot 1 oktober

Kun je door de coronacrisis de belastingen niet op tijd betalen? Je kunt nog tot 1 oktober 2021 bijzonder uitstel aanvragen. Heb je al bijzonder uitstel aangevraagd? En loopt dit voor 1 oktober af? Dan hoef je geen verlenging aan te vragen voor de belastingen waar je al bijzonder uitstel hebt gekregen. 

Vanaf 1 oktober nieuwe verplichtingen weer betalen

Vanaf 1 oktober moet je nieuwe belastingverplichtingen weer gaan betalen. De opgebouwde schuld waarvoor je bijzonder uitstel hebt aangevraagd, moet je vanaf 1 oktober 2022 in maandelijkse termijnen gaan aflossen. Je krijgt hiervoor vijf jaar de tijd.

Betalingsproblemen vanaf 1 oktober

Ervaar je vanaf 1 oktober nog steeds problemen met het betalen van jouw nieuwe belastingschulden, dan kun je onder voorwaarden een beroep doen op de normale regels die gelden voor uitstel van betaling. Je kunt dan voor maximaal 12 maanden uitstel krijgen, onder voorwaarde dat je zekerheid kunt stellen, bijvoorbeeld via een bankgarantie.

Invorderingsrente

Je betaalt over jouw schuld invorderingsrente, maar deze bedraagt tot 1 januari 2022 slechts 0,01%. Daarna gaat de invorderingsrente in stapjes omhoog. Vanaf 1 januari 2022 betaal je 1% rente, vanaf 1 juli 2022 2%, vanaf 1 januari 2023 3% en vanaf 1 januari 2024 weer het normale tarief van 4%.

Tip!
Je kunt dus invorderingsrente besparen door uw belastingschuld eerder af te lossen als dit mogelijk is.

Let op!

Lukt het echt niet om jouw belastingschuld in vijf jaar af te lossen, neem dan contact op met de Belastingdienst. In dat geval wordt er samen met andere schuldeisers gezocht naar een oplossing op maat.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Corona: uitstel van betaling belastingschulden verlengd

Corona: uitstel van betaling belastingschulden verlengd

23-06-2021

Bedrijven kunnen langer uitstel van betaling krijgen van hun belastingschulden. Dit heeft staatssecretaris Vijlbrief bekendgemaakt in een reactie op een motie van de Tweede Kamer.
Rapportages en dashboarding

Rapportages en dashboarding

Financiële rapportages geven inzicht in jouw financiële situatie en vormen de basis voor strategische beslissingen.
Marjan Kikkert

Marjan Kikkert

Assistent belastingadviseur

Basecone

Basecone

Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Onbelaste vergoeding thuiswerken 2022

Onbelaste vergoeding thuiswerken 2022

22-11-2021

Door de coronamaatregelen werken veel werknemers vanuit huis. Als werkgever mag je ook in 2022 een onbelaste vergoeding geven aan jouw werknemers. Daar staat tegenover dat de bestaande ruime vergoeding voor kosten van het woon-werkverkeer beperkt wordt.