14 november 2022

Mogelijkheid betalen Btw-aangifte via iDEAL

Het is voor jou als ondernemer mogelijk om jouw af te dragen omzetbelasting te betalen iDEAL.  Op deze manier wil de Belastingdienst betalingen makkelijker maken en fouten zoveel mogelijk voorkomen. 

Gebruik iDEAL neemt toe

Ondernemers betalen hun af te dragen omzet- en loonbelasting al steeds vaker via iDEAL. Hierbij was men tot nu toe afhankelijk van de mogelijkheden die hun boekhoud- en salarissoftware boden. Door betalingen van omzetbelasting via ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’ mogelijk te maken, zullen betalingen via iDEAL naar verwachting nog verder toenemen.

Betaalgemak

IDEAL biedt met name betaalgemak. Men hoeft namelijk geen gegevens meer over te typen, maar slechts enkele zaken op het scherm aan te klikken en is dan klaar. Het betaalkenmerk en bedrag zijn ook al vooraf ingevuld.

Aansluiting op overzicht 'betalen en ontvangen'

De Belastingdienst werkt nu aan de aansluiting van iDEAL op het overzicht ‘betalen en ontvangen’. Op deze manier kunnen ondernemers in de toekomst ook andere aanslagen via iDEAL betalen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Estate planning
Onze estate planners maken een plan op maat om jouw vermogen zo gunstig mogelijk over te dragen. Zo heb jij (financiële) rust.
Lees verder
arrow right
Ilonka Zonneveld

Ilonka Zonneveld

Salarisadviseur

Basecone
Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Lees verder
arrow right
Applicatiebeheerder
Ben jij de persoon die altijd paraat staat om je collega's te helpen bij IT-vraagstukken en hen helpt om efficiënter te werken? Bij Omnyacc willen wij ons team uitbreiden met een applicatiebeheerder die niet alleen geïnteresseerd is in technologie, maar ook in het verbeteren van onze processen en het ondersteunen van onze teams. Met vestigingen verspreid over Den Helder, Heerhugowaard, Leeuwarden, Schagen en Texel bieden we een dynamische werkomgeving waarin jouw vaardigheden volledig tot hun recht kunnen komen. Wil jij deel uitmaken van ons team en meewerken aan het versterken van onze organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
arrow right
Pensioen ondernemer
Je kunt als ondernemer niet vroeg genoeg beginnen met het vormen van jouw eigen basisinkomen. Onze pensioenspecialisten staan voor je klaar!
Lees verder
arrow right