Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

22 juni 2020

Corona: compensatie langdurige zorg verlengd

Ben je een aanbieder van langdurige zorg? De compensatie voor omzetverlies door het coronavirus is verlengd. Eerder is de compensatie al verlengd tot 1 juli. Nu wordt de compensatie tot 1 augustus 2020 verlengd voor instellingen voor gehandicaptenzorg en tot 1 september 2020 voor verpleeghuizen.

Doorlopende kosten

De compensatie is een vergoeding voor de doorlopende kosten die zorgaanbieders moeten maken voor overeengekomen productie die ondanks het coronavirus gerealiseerd wordt. De compensatie bedraagt in beginsel het verschil tussen de verwachte omzet in een situatie zonder corona en de gerealiseerde productie.

Uitzonderlijke situatie

Na deze nieuwe verlengde data komen aanbieders in beginsel niet meer in aanmerking voor de vergoeding van de doorlopende kosten. In uitzonderlijke situaties kunnen wel tot uiterlijk 31 december 2020 maatwerkafspraken worden gemaakt.

Extra kosten door corona

Zorgaanbieders die extra kosten maken vanwege corona kunnen deze gecompenseerd krijgen tot 31 december 2020. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kosten voor persoonlijke beschermingsmiddelen.

Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) stopgezet

Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) stopgezet

15-07-2022

De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) is per direct stopgezet. De subsidieregeling was in het leven geroepen voor advies en ondersteuning bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Er blijkt sprake te zijn van adviseurs die de mkb-ondernemer niet of op een niet correcte wijze adviseerden.
Frank Neefjes

Frank Neefjes

Accountant

Casemanager

Casemanager

  • Hoorn
  • 28-40 uur
  • Opleiding Rccm of Crov 
Ilonka Zonneveld

Ilonka Zonneveld

Salarisadviseur