22 juni 2020

Corona: compensatie langdurige zorg verlengd

Ben je een aanbieder van langdurige zorg? De compensatie voor omzetverlies door het coronavirus is verlengd. Eerder is de compensatie al verlengd tot 1 juli. Nu wordt de compensatie tot 1 augustus 2020 verlengd voor instellingen voor gehandicaptenzorg en tot 1 september 2020 voor verpleeghuizen.

Doorlopende kosten

De compensatie is een vergoeding voor de doorlopende kosten die zorgaanbieders moeten maken voor overeengekomen productie die ondanks het coronavirus gerealiseerd wordt. De compensatie bedraagt in beginsel het verschil tussen de verwachte omzet in een situatie zonder corona en de gerealiseerde productie.

Uitzonderlijke situatie

Na deze nieuwe verlengde data komen aanbieders in beginsel niet meer in aanmerking voor de vergoeding van de doorlopende kosten. In uitzonderlijke situaties kunnen wel tot uiterlijk 31 december 2020 maatwerkafspraken worden gemaakt.

Extra kosten door corona

Zorgaanbieders die extra kosten maken vanwege corona kunnen deze gecompenseerd krijgen tot 31 december 2020. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kosten voor persoonlijke beschermingsmiddelen.

Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right
Raymond Eggink

Raymond Eggink

Salarisadviseur

Dashboarding: tijdig bijsturen
Met een online dashboard heb je altijd en overal inzichtelijk hoe jouw bedrijf er financieel voor staat. Door de financiële visuele samenvatting zie je dit in één oogopslag. Dit maakt het tijdig bijsturen een stuk makkelijker waardoor je sneller kunt schakelen.
Lees verder
arrow right
Melissa de Ruijter

Melissa de Ruijter

Assistent-accountant

Ondernemingsrecht
Een contract of een overeenkomst opstellen? Onze juristen ondersteunen je graag.
Lees verder
arrow right