06 april 2020

Corona: financiële hulp voor zorgverleners

Er komt financiële hulp voor zorgverleners die kampen met een teruglopende omzet door de uitbraak van het coronavirus. Zorgverzekeraars bieden deze hulp, die met terugwerkende kracht in gaat per 1 maart en wordt uitbetaald vanaf mei. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Geen NOW

De hulp komt in de plaats van de NOW, de regeling waarbij ondernemers tot 90% van de loonkosten vergoed krijgen van de overheid. Zorgverleners kunnen op deze regeling geen beroep doen.

Op basis van omzet

De tegemoetkoming wordt gebaseerd op basis van het verlies aan vergoede omzet. Naar verwachting zal dit zo'n 60 à 85% zijn van de omzet die normaal gesproken wordt vergoed.

Voor wie is de hulp?

De hulp is bestemd voor alle zorg die onder de basis- en aanvullende zorgverzekering geleverd wordt, met uitsluiting van opticiens en ongecontracteerde audiciens. De steunmaatregel geldt, behalve voor audiciens, zowel voor gecontracteerde als ongecontracteerde zorgaanbieders.

Vooruitbetaling

Zorgverleners die financieel erg omhoog zitten, kunnen een voorschot aanvragen. Dit geldt alleen voor eerstelijnslaboratoria, mondzorg, kraamzorg, fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie, wijkverpleging, zittend ziekenvervoer en zelfstandige behandelcentra in de medisch-specialistische zorg.

Nacalculatie

Blijkt na de crisis de omzet weer aan te trekken en wordt het verlies aan omzet geheel of gedeeltelijk ingehaald, dan wordt ook de bijdrage achteraf verminderd.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Coaching
Coaching kan jou, je onderneming of jouw medewerkers naar een hoger niveau tillen. Onze specialisten geven je inzicht, laten je groeien en ontwikkelen.
Lees verder
arrow right
Herfinancieren
Het optimaliseren van een financieringsstructuur, oftewel herfinancieren, gebeurt steeds vaker.
Lees verder
arrow right
Sietse Spoelstra

Sietse Spoelstra

Belastingmedewerker

Annemarie Kuijper-Bos

Annemarie Kuijper-Bos

Secretaresse

Salarisadministratie
Het voeren van een correcte, tijdige en betrouwbare salarisadministratie kijkt nauw. Salarisadministratie, méér dan een loonstrook.
Lees verder
arrow right