Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

31 maart 2020

Corona: financiële tegemoetkoming huisartsen

Om huisartsen financieel tegemoet te komen vanwege de coronacrisis krijgen zij eenmalig € 10 per patiënt erbij. Daarnaast krijgen zij een hogere vergoeding per huisbezoek aan een (vermoedelijke) coronapatiënt.

Verder ontvangen huisartsen die nu extra op huisartsenposten worden ingeroosterd, een opslag van € 15 per uur. Dat meldt de landelijke huisartsenvereniging (LHV).

Lege wachtkamers

De wachtkamers zijn veel leger, aldus een zegsman, omdat mensen juist nu niet naar de dokter willen of kunnen. Dat betekent inkomstenderving. Dat laatste dreigt ook speciaal voor huisartsen die in buurten praktijk houden waar doorgaans veel toeristen komen en expats wonen, die nu afwezig zijn. Bij grote nood kunnen ze zich melden bij de verzekeraar voor een oplossing op maat.

Voldoende

"De gemaakte afspraken zorgen voor voldoende financiële armslag voor huisartsenpraktijken en huisartsenposten om met het hele team door deze crisis te komen", aldus het LHV, na overleg met onder meer de Nederlandse Zorgautoriteit en Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door je worden gelezen.

Aanvullend geboorteverlof mogelijk vanaf 1 juli

30-06-2020

Als werkgever kun je voor jouw werknemer aanvullend geboorteverlof aanvragen. Dit extra verlof geldt voor partners van vrouwen die op of na 1 juli 2020 een baby hebben gekregen. De aanvraag doe je digitaal bij het UWV via de Verzuimmelder of via Digipoort.

Ellen Vanacker

Secretaresse

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.

iMUIS

Met iMUIS heb je overzicht en grip op jouw financiën. 

Werving en selectie

Kwalitatief goed personeel is het belangrijkste kapitaal van jouw organisatie. Het werven en selecteren van de juiste werknemers is erg belangrijk.

Kun je de transitievergoeding gespreid betalen?

15-06-2020

Als werkgever kom je in aanraking met het betalen van een transitievergoeding als je het arbeidscontract met een werknemer beëindigt. Dit kan flink oplopen. Soms is het mogelijk om de transitievergoeding in termijnen te betalen. Wat hiervan de voor- en nadelen zijn lees je in dit nieuwsartikel.