Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

31 maart 2020

Corona: financiële tegemoetkoming huisartsen

Om huisartsen financieel tegemoet te komen vanwege de coronacrisis krijgen zij eenmalig € 10 per patiënt erbij. Daarnaast krijgen zij een hogere vergoeding per huisbezoek aan een (vermoedelijke) coronapatiënt.

Verder ontvangen huisartsen die nu extra op huisartsenposten worden ingeroosterd, een opslag van € 15 per uur. Dat meldt de landelijke huisartsenvereniging (LHV).

Lege wachtkamers

De wachtkamers zijn veel leger, aldus een zegsman, omdat mensen juist nu niet naar de dokter willen of kunnen. Dat betekent inkomstenderving. Dat laatste dreigt ook speciaal voor huisartsen die in buurten praktijk houden waar doorgaans veel toeristen komen en expats wonen, die nu afwezig zijn. Bij grote nood kunnen ze zich melden bij de verzekeraar voor een oplossing op maat.

Voldoende

"De gemaakte afspraken zorgen voor voldoende financiële armslag voor huisartsenpraktijken en huisartsenposten om met het hele team door deze crisis te komen", aldus het LHV, na overleg met onder meer de Nederlandse Zorgautoriteit en Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door je worden gelezen.

Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Een contract of een overeenkomst opstellen? Onze juristen ondersteunen je graag.
Definitieve vaststelling OVK

Definitieve vaststelling OVK

27-07-2022

Heb je een land- of tuinbouwbedrijf? Dan krijg je meer tijd om de definitieve vaststelling van de subsidie financiering ongedekte vaste kosten land- en tuinbouwbedrijven (OVK) aan te vragen. Dit heeft minister Staghouwer bekendgemaakt.
Daan Vonderbank

Daan Vonderbank

Beginnend Assistent-accountant

Paul Kimsma

Paul Kimsma

Financieel planner - pensioenadviseur

Salarisadviseur

Salarisadviseur

  • Hoorn
  • 28-40 uur
  • Relevante opleiding (bijv. PDL)