Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

24 maart 2020

Corona: recht op kortdurend zorgverlof?

Stel, iemand uit de sociale omgeving van jouw werknemer blijkt besmet te zijn met het coronavirus, waardoor je werknemer thuis moet blijven. In die situatie kan de werknemer aanspraak maken op kortdurend zorgverlof.

Maximaal 2 weken

Dit verlof bedraagt maximaal 2 weken op jaarbasis. Gedurende de periode van het verlof heeft de werknemer recht op 70% van zijn (gemaximeerde) loon.

Meer nodig?

Heeft de werknemer niet genoeg aan deze vormen van verlof, dan dient hij in overleg met je te treden en eventueel vakantiedagen op te nemen.

In ons coronadossier vind je nieuws omtrent de maatregelen rondom het coronavirus.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door je worden gelezen.

Ilonka Zonneveld

Ilonka Zonneveld

Salarisadviseur

Bart Goemans

Bart Goemans

Jurist

Agro: controleer jouw nieuwe perceelsgrenzen

Agro: controleer jouw nieuwe perceelsgrenzen

28-05-2021

Nederland wil uiterlijk eind 2022 ‘alle’ percelen in de digitale kaart ‘Basisregistratie grootschalige topografie’ hebben. RVO is onlangs gestart met het vervolg van dit project. Mogelijk dat jij nu ook van RVO een uitnodiging voor de BGT-check ontvangt. Hiermee kun je jouw nieuwe perceelsgrenzen controleren.
Financieren met de overheid

Financieren met de overheid

Met de helpende hand van de overheid heb je meer kans van slagen.
Accountant RA

Accountant RA

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • RA opleiding
Agro: mestruimte op natuurterrein

Agro: mestruimte op natuurterrein

28-05-2021

Pacht je natuurterrein? Dan moet je de mestruimte bepalen op basis van jouw pacht-/beheersovereenkomst. Wat is hierbij van belang?