Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

06 mei 2020

Corona: steun maatschappelijk belangrijke organisatie

De uitbraak van het coronavirus kan vergaande gevolgen hebben voor bedrijven. Zo ook grote, maatschappelijk belangrijke bedrijven. Het kabinet heeft richtlijnen aangegeven om deze bedrijven te steunen. De richtlijnen moeten in voorkomende gevallen leiden tot maatwerk.

Publiek belang

Steun wordt verschaft indien het publieke belang van een bedrijf groot genoeg is, aldus het kabinet. Dit betekent dat het bedrijf strategisch, economisch of maatschappelijk van belang moet zijn. Dit kan bijvoorbeeld blijken uit hoogwaardige werkgelegenheid.

Voorwaarden

Voorwaarde voor de steun is dat een bedrijf in de kern gezond moet zijn. De steun mag alleen worden besteed aan het behoud van de economische activiteiten en aan de bijhorende werkgelegenheid.

Bonussen

Het uitkeren van dividend, bonussen of ruime ontslagvergoedingen voor leden van de raad van bestuur is in beginsel niet toegestaan. Indien nodig kunnen aan de steunverlening aanvullende eisen worden gesteld.

Vormen van steunverlening

Welke vorm van steun wordt geleverd, hangt af van de vraag of er solvabiliteits- of liquiditeitsproblemen zijn en of andere belanghebbenden kunnen delen in de risico's. Het publieke belang, de risico's, de kosten en de mogelijkheid mee te delen in toekomstige winsten speelt daarnaast een belangrijke rol.

Wil je meer weten over de steunmaatreglen voor maatschappelijk belangrijke bedrijven? Neem gerust contact met ons op.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Kun je de transitievergoeding gespreid betalen?

15-06-2020

Als werkgever kom je in aanraking met het betalen van een transitievergoeding als je het arbeidscontract met een werknemer beëindigt. Dit kan flink oplopen. Soms is het mogelijk om de transitievergoeding in termijnen te betalen. Wat hiervan de voor- en nadelen zijn lees je in dit nieuwsartikel.

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.

Herfinancieren

Het optimaliseren van een financieringsstructuur, oftewel herfinancieren, gebeurt steeds vaker.

Vergoeding voor mondkapjes OV niet verplicht vanuit werkgever

01-07-2020

Door de coronacrisis dien je in het openbaar vervoer sinds 1 juni 2020 te reizen met een mondkapje. De werkgever is echter niet verplicht om de mondkapjes te vergoeden voor werknemers die met het openbaar vervoer reizen. De werknemer is namelijk zelf verantwoordelijk voor de wijze van reizen naar het werk.

Huwelijkse voorwaarden

Door het opstellen van huwelijkse voorwaarden beperk je de financiële risico’s voor jouw onderneming.

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.