Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

02 december 2019

Correctie voorlopige aanslag VPB bij gebroken boekjaar

Voor het eerst is in een cao een vergoeding opgenomen voor zzp'ers. In de cao voor architecten is de vergoeding bepaald op 150% van het salaris van een vergelijkbare architect in loondienst.

Uitstel tariefsverlaging 

De correctie op de voorlopige aanslag is het gevolg van het uitstellen van de verlaging van het tarief van de tweede schijf van de vennootschapsbelasting. Dit tarief zou oorspronkelijk in 2020 dalen van 25% naar 22,55%, maar die daling is uitgesteld.

Voorlopige aanslagen

Bij het opleggen van de voorlopige aanslagen in de vennootschapsbelasting is de Belastingdienst al uitgegaan van de aangepaste tarieven. Dit betekent dat al rekening is gehouden met het uitstel van de tariefsverlaging in de tweede schijf.

Let op!

Voor gebroken boekjaren die zijn begonnen in 2019 en doorlopen in 2020, is bij de voorlopige aanslagen echter nog wel rekening gehouden met de oorspronkelijk voorgenomen tariefsverlaging. Die aanslagen zijn dus in sommige gevallen te laag uitgevallen.

Belastingrente

Om te voorkomen dat de foute voorlopige aanslagen tot het betalen van belastingrente leiden, worden daar waar nodig nieuwe voorlopige aanslagen opgelegd. De ondernemingen die het betreft, krijgen hiervan automatisch bericht.

Heeft u vragen over een gebroken boekjaar en/of vennootschapsbelasting? Neem dan gerust contact op met uw adviseur.

Annemarie Braam

Officemanager

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.

Social Media

Volg jij Omnyacc al?

Linkedin Facebook