02 december 2019

Correctie voorlopige aanslag VPB bij gebroken boekjaar

Voor het eerst is in een cao een vergoeding opgenomen voor zzp'ers. In de cao voor architecten is de vergoeding bepaald op 150% van het salaris van een vergelijkbare architect in loondienst.

Uitstel tariefsverlaging 

De correctie op de voorlopige aanslag is het gevolg van het uitstellen van de verlaging van het tarief van de tweede schijf van de vennootschapsbelasting. Dit tarief zou oorspronkelijk in 2020 dalen van 25% naar 22,55%, maar die daling is uitgesteld.

Voorlopige aanslagen

Bij het opleggen van de voorlopige aanslagen in de vennootschapsbelasting is de Belastingdienst al uitgegaan van de aangepaste tarieven. Dit betekent dat al rekening is gehouden met het uitstel van de tariefsverlaging in de tweede schijf.

Let op!

Voor gebroken boekjaren die zijn begonnen in 2019 en doorlopen in 2020, is bij de voorlopige aanslagen echter nog wel rekening gehouden met de oorspronkelijk voorgenomen tariefsverlaging. Die aanslagen zijn dus in sommige gevallen te laag uitgevallen.

Belastingrente

Om te voorkomen dat de foute voorlopige aanslagen tot het betalen van belastingrente leiden, worden daar waar nodig nieuwe voorlopige aanslagen opgelegd. De ondernemingen die het betreft, krijgen hiervan automatisch bericht.

Heeft u vragen over een gebroken boekjaar en/of vennootschapsbelasting? Neem dan gerust contact op met uw adviseur.

Update lonenspecial 2023
In de update van de lonenspecial 2023 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten.
Lees verder
arrow right
Melanie Schintz-Privée

Melanie Schintz-Privée

Registeraccountant

Corona update | oktober 2020
Om bedrijven te ondersteunen die door de coronacrisis worden getroffen komt het kabinet opnieuw met steunmaatregelen. De nieuwe steunmaatregelen komen boven op de al bestaande regelingen en betreffen vooral de uitbreiding van de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten). In december van dit jaar wordt opnieuw overlegd over het steunpakket. Je leest alle nieuwe steunmaatregelen in de onderstaande blokken. Het is een handig naslagwerk voor jou als ondernemer. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
Relatiebeheerder
Meedenken met de klant, ondersteuning bieden met tussentijdse financiële inzichten en relevante managementinformatie. Dat zijn enkele verantwoordelijkheden die jij draagt. Uiteraard samen met het team!
Lees verder
arrow right
Wtza: verantwoordingsplicht
Lever je zorg? En heb je een Wtza-vergunning? Dan ben je vanuit de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) verplicht jaarlijks verantwoording af te leggen aan de overheidsinstantie CIBG over de manier waarop je het geld uit de Wet langdurige zorg (Wlz), Zorgverzekeringswet en/of VWS-subsidie besteedt. 
Lees verder
arrow right
Social media
Volg je omnyacc al?