Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

18 december 2020

De gevolgen van de levensloopregeling

De levensloopregeling is op 1 januari 2012 afgeschaft. De resterende bedragen aan levenslooptegoed worden uiterlijk in 2021 uitbetaald. Dit word tot het inkomen gerekend. Wat is hier het gevolg van?

Levensloopregeling

Via de levensloopregeling konden werknemers een deel van hun brutosalaris sparen voor onbetaald verlof. Of om eerder te stoppen met werken. Werknemers kunnen echter ook nu nog over een levenslooptegoed beschikken.

Einddatum 1 november 2021

De datum van 1 november 2021 zal, als het wetsvoorstel wordt aangenomen, gelden als fictief genietingsmoment. Daardoor zal over het levensloopsaldo belasting moeten worden betaald.

Gevolgen voor inkomensafhankelijke regelingen

De verandering in het inkomen van degenen die het tegoed krijgen uitbetaald, heeft effect op inkomensafhankelijke regelingen, waaronder toeslagen, en heffingskortingen. Om deze effecten te vermijden had men de aanspraken ingevolge de levensloopregeling over een langere periode op kunnen nemen.

Omvang tegoeden

Het blijkt dat er nog naar schatting zo’n € 1,5 à € 2 miljard aan levenslooptegoeden uitstaat. Dit betreft 36.000 à 45.000 personen, gemiddeld dus circa € 40.000 per persoon.

Tip!
Houd er rekening mee dat je volgend jaar de uitbetaling van je levenslooptegoed tegemoet kunt zien, bijvoorbeeld bij het aanvragen van toeslagen. Je kunt zo voorkomen dat je achteraf te veel ontvangen toeslagen terug moet betalen.

Corona update | oktober 2020

Corona update | oktober 2020

Om bedrijven te ondersteunen die door de coronacrisis worden getroffen komt het kabinet opnieuw met steunmaatregelen. De nieuwe steunmaatregelen komen boven op de al bestaande regelingen en betreffen vooral de uitbreiding van de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten). In december van dit jaar wordt opnieuw overlegd over het steunpakket. Je leest alle nieuwe steunmaatregelen in de onderstaande blokken. Het is een handig naslagwerk voor jou als ondernemer. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Twinfield

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Filippus Akkerman

Filippus Akkerman

Agrarisch bedrijfsadviseur

Bedrijfswaardering

Bedrijfswaardering

Bij de verkoop of overname van een bedrijf is het belangrijk om de waarde van je bedrijf te bepalen. Benieuwd wat jouw bedrijf écht waard is? 
iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Visionplanner

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.