20 december 2022

Deadline aanvraag BAR verplaatst naar 13 januari 2023

Wie een tegemoetkoming aan wil vragen voor kosten om het bedrijf aan te passen aan de gevolgen van Brexit krijgt extra tijd. De deadline voor de regeling Brexit Adjustment Reserve (BAR) nog te maken kosten is verschoven naar 13 januari 2023 17:00 uur bij RVO.nl.

Twee typen BAR Bedrijfslevenregeling

De BAR Bedrijfslevenregeling bestaat uit twee delen. De tegemoetkoming voor nog te maken kosten en de tegemoetkoming voor al gemaakte kosten. De tegemoetkoming voor gemaakte kosten is aan te vragen tot 31 maart 2023 17:00 uur.

Geen omzetverlies

De BAR vergoedt niet de kosten van omzetverlies. Bij kosten die wél voor vergoeding in aanmerking komen, kan gedacht worden aan kosten als opleiding, voorlichtingscampagnes en ICT-aanpassingen.

Let op!

Vraag de BAR zo snel mogelijk aan. Er is slechts een beperkt budget en aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Brexit Adjustment Reserve (BAR) bedrijfslevenregeling
Door de komst van de Brexit is zakendoen met het Verenigd Koninkrijk veranderd. Wellicht heeft dit invloed (gehad) op jouw onderneming. De Brexit Adjustment Reserve (BAR) bedrijfslevenregeling is in het leven geroepen voor ondernemers met aanpassingskosten door de Brexit.
Lees verder
arrow right
Verhoging van minimumloon per 1 juli
Per 1 juli 2024 wordt het minimumloon toch met 1,2% verhoogd, zoals besloten door de Tweede Kamer na aanneming van een motie. Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland hadden echter gewaarschuwd tegen deze extra verhoging, vanwege de reeds aanzienlijke stijging van het minimumloon en de daarmee gepaard gaande sterke toename van loonkosten.
Lees verder
arrow right
Echtscheiding
Onze juristen kunnen je begeleiden in het scheidingstraject en helpen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.
Lees verder
arrow right
Emma Kort

Emma Kort

OmnyVitaal

Btw-vraagstukken
Zit jij met een ingewikkelde btw-kwestie? Onze specialisten behandelen dagelijks btw-vraagstukken en kennen alle ins en outs van de complexe wetgeving. 
Lees verder
arrow right
Roelof Schoonheim

Roelof Schoonheim

Relatiebeheerder