28 september 2020

Deadline coronamaatregelen 1 oktober

Maak jij al gebruik van de coronasteunmaatregelen? Let op, want voor een aantal van deze maatregelen komt de deadline van 1 oktober dichterbij. Kom jij in aanmerking? Maak dan op tijd gebruik van de steun van de overheid

Tozo 2.0

Je kunt tot 1 oktober 2020 de Tozo 2.0 aanvragen als jouw inkomen door de coronacrisis onder het bestaansminimum is gedaald. De Tozo 2.0 heeft betrekking op de periode 1 juni tot 1 oktober en kun je eventueel met terugwerkende kracht aanvragen tot 1 juni. De Tozo 2.0 bestaat uit een tegemoetkoming voor levensonderhoud en de mogelijkheid tot een lening voor bedrijfskapitaal. Lees hier meer over in de Tozo-regeling.

Bijzonder uitstel van betaling

Je kunt als ondernemer met betalingsproblemen door de coronacrisis nog tot 1 oktober 2020 voor drie maanden bijzonder uitstel van betaling aanvragen, of een eerdere aanvraag verlengen. Dit betekent dat de periode van uitstel uiterlijk eindigt op 1 januari 2021.

Loopt jouw bijzonder uitstel af, dan moet je bij de eerstvolgende aangifte je belasting weer op tijd betalen. Vanaf 1 januari 2021 begint de afbetaling van de belastingschulden. Daarvoor krijg je twee jaar de tijd.

Belastingrente

Je betaalt belastingrente als een aanslag te laat is vastgesteld, bijvoorbeeld omdat je niet op tijd aangifte hebt gedaan. Het tarief van de belastingrente is tot 1 oktober 2020 verlaagd naar 0,01%.

Vanaf 1 oktober 2020 gaat het tarief van de belastingrente voor alle belastingen naar 4%.

Wil jij meer weten over één van de coronasteunmaatregelen? Wil jij weten of jij in aanmerking komt? Of heb jij hulp nodig bij de aanvraag? Wij ondersteunen je graag. Neem contact met ons op. 

Financiële planning
Met financiële planning breng je inzicht en overzicht in je financiële huishouden, zodat jij de dingen kan doen die je wilt! Een helicopterview op het hele plaatje.
Lees verder
arrow right
Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
Managementassistent
Omnyacc is sterk aan het groeien en dat geldt ook voor onze vestiging in Leeuwarden. We bieden onze klanten een breed scala aan diensten aan, dat vaak verder gaat dan alleen traditionele accountantsdiensten. Door de groeiende vraag naar deze integrale dienstverlening, waarbij meerdere disciplines met elkaar samenwerken, zijn we op zoek naar versterking voor ons team managementondersteuning. Ben jij die enthousiaste collega die graag samen met ons het verschil blijft maken voor onze klanten? Dan zoeken wij jou!
Lees verder
arrow right
Nicolien Remmelink

Nicolien Remmelink

Assistent - accountant

Btw-herzieningsregeling vanaf 2026
Vanaf 2026 wil het kabinet een btw-herzieningsregeling introduceren voor kostbare diensten met betrekking tot onroerende zaken. Je kunt wellicht btw besparen door nu al op dit voorstel te anticiperen.
Lees verder
arrow right
Esmee van der Ham

Esmee van der Ham

Assistent-accountant