27 augustus 2020

31 augustus deadline aanvragen NOW 2.0

Heb jij in de periode juni t/m september 2020 een omzetverlies geleden van tenminste 20% als gevolg van de coronacrisis? Vraag dan nu de NOW 2.0 aan. Dit kan uiterlijk tot 31 augustus.

Aanvragen bij UWV

De aanvraag moet worden ingediend bij het UWV. Je krijgt in eerste instantie een voorschot van 80% van de te verwachten tegemoetkoming. De tegemoetkoming wordt in twee etappes van twee maanden uitbetaald.

Let op!

Je moet het omzetverlies schatten. Doe dit zo nauwkeurig mogelijk om te voorkomen dat je achteraf te veel ontvangen NOW 2.0 moet terugbetalen.

Tegemoetkoming

De tegemoetkoming van de NOW 2.0 is hoger dan de eerste tegemoetkoming, de NOW 1.0. Hierin werd nog uitgegaan van de loonsom plus een opslag van 30% voor bijkomende loonkosten, zoals vakantiegeld. In de NOW 2.0 is deze opslag 40%.

Tegemoetkoming maximaal 90%

Bij 100% omzetverlies is de NOW maximaal en bedraagt deze 90% van de loonkosten. Het restant komt dus voor jouw rekening. Bij een geringer omzetverlies wordt de tegemoetkoming naar rato verlaagd, dus bij 50% omzetverlies krijg je een tegemoetkoming van 45% van de loonkosten.

Wil je meer weten over de NOW? Kijk dan in ons coronadossier of neem contact met ons op. 

Exact
Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Lees verder
arrow right
Schenken en erven
Denk je aan een schenking aan je kind of een goed doel? Het financiële steuntje voor nu is misschien een goed moment om ook na te denken over jouw erfenis.
Lees verder
arrow right
Herziening aftrekposten bij overmatige aftrek
Heb jij een fiscale partner? Dan heb je de mogelijkheid om bepaalde aftrekposten onderling te verdelen. De wijze waarop je deze verdeelt, is volledig aan jou. Echter, het belangrijkste is dat samen niet meer dan 100% van alle kosten in aftrek gebracht mag worden.
Lees verder
arrow right
Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right