Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

27 augustus 2020

31 augustus deadline aanvragen NOW 2.0

Heb jij in de periode juni t/m september 2020 een omzetverlies geleden van tenminste 20% als gevolg van de coronacrisis? Vraag dan nu de NOW 2.0 aan. Dit kan uiterlijk tot 31 augustus.

Aanvragen bij UWV

De aanvraag moet worden ingediend bij het UWV. Je krijgt in eerste instantie een voorschot van 80% van de te verwachten tegemoetkoming. De tegemoetkoming wordt in twee etappes van twee maanden uitbetaald.

Let op!

Je moet het omzetverlies schatten. Doe dit zo nauwkeurig mogelijk om te voorkomen dat je achteraf te veel ontvangen NOW 2.0 moet terugbetalen.

Tegemoetkoming

De tegemoetkoming van de NOW 2.0 is hoger dan de eerste tegemoetkoming, de NOW 1.0. Hierin werd nog uitgegaan van de loonsom plus een opslag van 30% voor bijkomende loonkosten, zoals vakantiegeld. In de NOW 2.0 is deze opslag 40%.

Tegemoetkoming maximaal 90%

Bij 100% omzetverlies is de NOW maximaal en bedraagt deze 90% van de loonkosten. Het restant komt dus voor jouw rekening. Bij een geringer omzetverlies wordt de tegemoetkoming naar rato verlaagd, dus bij 50% omzetverlies krijg je een tegemoetkoming van 45% van de loonkosten.

Wil je meer weten over de NOW? Kijk dan in ons coronadossier of neem contact met ons op. 

25 tips HRM-beleid

25 tips voor een goed HRM-beleid voor jou op een rij

Beslagvrije voet naar 95%

04-09-2020

De beslagvrije voet gaat naar 95% van het bijstandsniveau, zo besliste de Centrale Raad van Beroep. Dit betekent dat bij misbruik van een uitkering het inkomen van de betrokkene door de boete niet mag dalen tot onder de 95% van het bijstandsniveau. 

Laudit Martinez

Assistent-accountant

Pensioen ondernemer

Je kunt als ondernemer niet vroeg genoeg beginnen met het vormen van jouw eigen basisinkomen. Onze pensioenspecialisten staan voor je klaar!

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.