17 maart 2022

Deadline UBO-register in zicht!

Vanaf 27 september 2020 zijn ondernemingen verplicht om eigenaren of de personen die zeggenschap hebben in het UBO-register in te schrijven. Moet je je inschrijven? Doe dit dan vóór 27 maart van dit jaar. Ben je te laat, dan riskeer je een boete. Inschrijven kan via de site van de KvK.

UBO-register

UBO staat voor ‘ultimate beneficial owner’, ofwel de uiteindelijke belanghebbende. Dit is de persoon die de uiteindelijke eigenaar is van, of de uiteindelijke zeggenschap heeft over een onderneming, stichting, vereniging of andere organisatie waarvoor de registratieplicht geldt.

Inschrijven

Je kunt je online inschrijven via de website van de Kamer van Koophandel (kvk.nl). Je vindt daar ook alle informatie over wat je nodig hebt voor een correcte inschrijving. Inschrijven kan ook per post met een speciaal formulier. Lees dan goed de voorwaarden over bijvoorbeeld welke stukken je mee moet sturen.

Doel UBO-register

Het UBO-register maakt de UBO's inzichtelijk en voorkomt zo het gebruik van het financiële stelsel voor fraude, terrorismefinanciering of het witwassen van geld.

Privacy

Het UBO-register is vanwege de privacy gedeeltelijk openbaar. Sommige gegevens zijn dan ook alleen door bepaalde autoriteiten te raadplegen, zoals de Belastingdienst. Een voorbeeld van een openbaar gegeven is het geboortejaar van een UBO-geregistreerde, een voorbeeld van een niet-openbaar gegeven is de geboortedag.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Ben je al ingeschreven in het UBO-register?
Vanaf 27 september 2020 zijn ondernemingen verplicht om hun eigenaren of de personen die zeggenschap hebben in het zogeheten UBO-register in te schrijven. Dit is het gevolg van Europese regels. Organisaties kunnen hun UBO tot uiterlijk 27 maart 2022 inschrijven via de Kamer van Koophandel.
Lees verder
arrow right
King Finance
Met King Finance heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Lees verder
arrow right
HR-Adviseur (extern)
Wij helpen onze klanten met veel factoren op het gebied van HR, zowel voor werknemers als ondernemers. In de rol van HR-adviseur ben je verantwoordelijk voor jouw eigen klantenportefeuille én krijg je de ruimte om de regie te nemen in je werkzaamheden.
Lees verder
arrow right
Brandstofprijzen worden naar verwachting fors verhoogd vanaf 1 januari 2024
Met de komst van 1 januari 2024 in zicht, worden forse stijgingen in de brandstofprijzen verwacht. Deze stijgingen worden voornamelijk veroorzaakt door het herroepen van eerdere accijnsverlagingen en de aanpassing van de accijnzen aan de inflatie. De exacte tariefwijzigingen blijven echter nog onduidelijk.
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial
In de update van de lonenspecial 2020 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op. 

Lees verder
arrow right
HRM-workshops Schagen
Op woensdag 18 oktober en donderdag 19 oktober verzorgen wij de HRM-workshops waarin we actuele ontwikkelingen en nuttige tips delen rondom het aannemen, stimuleren en behouden van werknemers.
Lees verder
arrow right