Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

17 maart 2022

Deadline UBO-register in zicht!

Vanaf 27 september 2020 zijn ondernemingen verplicht om eigenaren of de personen die zeggenschap hebben in het UBO-register in te schrijven. Moet je je inschrijven? Doe dit dan vóór 27 maart van dit jaar. Ben je te laat, dan riskeer je een boete. Inschrijven kan via de site van de KvK.

UBO-register

UBO staat voor ‘ultimate beneficial owner’, ofwel de uiteindelijke belanghebbende. Dit is de persoon die de uiteindelijke eigenaar is van, of de uiteindelijke zeggenschap heeft over een onderneming, stichting, vereniging of andere organisatie waarvoor de registratieplicht geldt.

Inschrijven

Je kunt je online inschrijven via de website van de Kamer van Koophandel (kvk.nl). Je vindt daar ook alle informatie over wat je nodig hebt voor een correcte inschrijving. Inschrijven kan ook per post met een speciaal formulier. Lees dan goed de voorwaarden over bijvoorbeeld welke stukken je mee moet sturen.

Doel UBO-register

Het UBO-register maakt de UBO's inzichtelijk en voorkomt zo het gebruik van het financiële stelsel voor fraude, terrorismefinanciering of het witwassen van geld.

Privacy

Het UBO-register is vanwege de privacy gedeeltelijk openbaar. Sommige gegevens zijn dan ook alleen door bepaalde autoriteiten te raadplegen, zoals de Belastingdienst. Een voorbeeld van een openbaar gegeven is het geboortejaar van een UBO-geregistreerde, een voorbeeld van een niet-openbaar gegeven is de geboortedag.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Ben je al ingeschreven in het UBO-register?

Ben je al ingeschreven in het UBO-register?

11-01-2022

Vanaf 27 september 2020 zijn ondernemingen verplicht om hun eigenaren of de personen die zeggenschap hebben in het zogeheten UBO-register in te schrijven. Dit is het gevolg van Europese regels. Organisaties kunnen hun UBO tot uiterlijk 27 maart 2022 inschrijven via de Kamer van Koophandel.
Violet Kleverwal

Violet Kleverwal

Assistent-accountant

SLIM-subsidie voor grootbedrijf

SLIM-subsidie voor grootbedrijf

01-06-2022

Heb je een samenwerkingsverband of grootbedrijf in de landbouw, horeca of recreatiesector? Per 1 juni opent een nieuwe ronde SLIM.
Financieren met de overheid

Financieren met de overheid

Met de helpende hand van de overheid heb je meer kans van slagen.
Nevenwerkzaamheden na 1 augustus

Nevenwerkzaamheden na 1 augustus

28-06-2022

De EU-richtlijn Transparante en Voorspelbare Arbeidsvoorwaarden wordt per 1 augustus 2022 ingevoerd in de Nederlandse wetgeving. Wat houdt dit in voor jou als werkgever met betrekking tot nevenwerkzaamheden?