Nieuws

CORONA UPDATE | OKTOBER 2020

Om bedrijven te ondersteunen die door de coronacrisis worden getroffen komt het kabinet opnieuw met steunmaatregelen. De nieuwe steunmaatregelen komen boven op de al bestaande regelingen en betreffen vooral de uitbreiding van de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten). In december van dit jaar wordt opnieuw overlegd over het steunpakket. Je leest alle nieuwe steunmaatregelen in de onderstaande blokken. Het is een handig naslagwerk voor jou als ondernemer. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op.

ALLE NIEUWE STEUNMAATREGELEN OP EEN RIJ

Corona: de voorwaarden van NOW 3.0
De voorwaarden van het steunpakket NOW 3.0 zijn bekendgemaakt. Weet jij hoe de derde variant van deze coronasteunmaatregel eruit ziet? Lees het hier.
Lees verder
arrow right
Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) verder uitgebreid (uitleg)
De TVL is in het leven geroepen om sectoren te ondersteunen die het hardst worden geraakt door de maatregelen die de overheid neemt om het coronavirus te kunnen beperken. Je kunt hierbij denken aan het noodgedwongen sluiten van de horeca, inperken van bijeenkomsten en negatieve reisadviezen. Heb jij door deze coronamaatregelen moeite met het betalen van jouw vaste lasten? En heb je door de coronacrisis meer dan 30% van je omzet verloren? Lees dan verder.
Lees verder
arrow right
Kredietfaciliteiten verlengd
Om bedrijven in hun liquiditeitsbehoefte te blijven ondersteunen, worden kredietfaciliteiten verlengd. Het garantie-instrumentarium voor corona en de financieringsregelingen COL via de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen en de Overbruggingskredietfaciliteit Qredits, worden verlengd tot en met 30 juni 2021. De BMKB-C regeling wordt verlengd tot eind 2021.
Lees verder
arrow right
Schuldsanering? Fiscus stelt soepeler op
De Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) treedt op 1 januari 2021 in werking. De WHOA beoogt ondernemers een akkoord met schuldeisers (en aandeelhouders) te laten sluiten waarbij schulden worden gesaneerd en faillissementen worden voorkomen.
Lees verder
arrow right
Overwerk? Ook in 2021 geen hoge WW-premie
Door de komst van Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is de hoogte van de WW-premie met ingang van 2020 afhankelijk van de vraag of er sprake is van een vast of flexibel arbeidscontract. Door het invoeren van deze maatregel wil het kabinet vaste arbeidscontracten stimuleren en aantrekkelijker maken voor werkgevers. De WW-premie is voor werknemers met een flexibel arbeidscontract 5%-punt hoger vastgesteld. De lage WW-premie bedraagt 2,94% en de hoge WW-premie bedraagt 7,94%.
Lees verder
arrow right
NL leert door: gratis scholing en ontwikkeltrajecten
De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de arbeidsmarkt. Mensen zullen hun baan verliezen en op zoek moeten naar ander werk, zo schreef het kabinet eerder. Daarom is er het aanvullend sociaal pakket van € 1,4 miljard. Via het programma ‘NL leert door’ financiert het kabinet ontwikkeladviezen en (online) scholing. Naar verwachting zal het in november dit jaar mogelijk zijn om gratis (online) scholing te volgen.
Lees verder
arrow right
Overige steunmaatregelen op een rij
Naast de uitbreiding van de TVL, geen hoge WW-premie bij overwerk en uitbreiding van de kredietfaciliteiten bestaan ook nog de lopende andere belangrijke steunmaatregelen uit het derde steunpakket. Dat pakket heeft het kabinet al veel eerder bekendgemaakt.
Lees verder
arrow right
Social media
Volg je omnyacc al?

ALTIJD BIJ JOU IN DE BUURT

Als Omnyacc zijn we altijd in de buurt. Grote kans dat je ons zelfs bij jou om de hoek vindt, want wij werken met maar liefst 220 medewerkers vanuit acht kantoren in de regio. Bewust. Wij vinden het fijn als onze klanten ook zonder afspraak makkelijk bij ons binnen kunnen lopen. Onze klanten komen het meest uit de regio. Wel zo fijn! Je praat, toch letterlijk, dezelfde taal. Zit jij met een ondernemerskwestie en zoek je ondersteuning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij durven te stellen dat we op praktisch alle ondernemersvragen antwoord kunnen geven. Zo kun jij maximaal focussen op ondernemen. Tot snel?