15 maart 2022

Deadline WBSO-uren 2021 

Heb je in 2021 de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) aangevraagd? Zorg dat je dan uiterlijk 31 maart 2022 de WBSO-mededeling bij de RVO doet. De mededeling bevat de door jouw medewerkers in 2021 gerealiseerde S&O-uren en soms ook de werkelijk gemaakte kosten en uitgaven.

WBSO

WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Het is een fiscale regeling die kosten voor Research & Development verlaagt.

Ondernemers met personeel

Ondernemers met personeel met een WBSO-verklaring kunnen de speur- en ontwikkelingskosten (S&O-kosten) verlagen door een aftrek op de loonheffingen (de S&O-afdrachtsvermindering). Heb je hier in 2021 gebruik van gemaakt, geef dan uiterlijk 31 maart 2022 de door jouw medewerkers in 2021 gerealiseerde S&O-uren door aan de RVO.

Let op!

Heb je bij jouw aanvraag gekozen voor 'werkelijke kosten en uitgaven' en niet voor het forfait, dan moet je ook de in 2021 gemaakte kosten en uitgaven doorgeven.

Zelfstandigen zonder personeel

Zelfstandigen zonder personeel hebben recht op een aftrekpost in de inkomstenbelasting (de S&O-aftrek). Zij moeten uiterlijk 31 maart 2022 bij de RVO een melding doen als ze minder dan 500 S&O-uren gerealiseerd hebben in 2021.

Altijd melden

Ook als er geen S&O-uren zijn gemaakt, moet je dit melden aan de RVO.

Let op!

Doe je geen melding, geen tijdige melding of een onjuiste melding, dan kun je een boete krijgen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Hypotheekrenteaftrek: samen verdelen met jouw partner
Als je een huis bezit met een hypotheek erop en je hebt een fiscale partner, dan kun je de aftrek van de hypotheekrente samen verdelen. Als achteraf blijkt dat de verdeling niet optimaal was, kun je deze herzien. Maar tot wanneer is dat mogelijk?
Lees verder
arrow right
Financieel Administratief Medewerker
Alleen administraties verwerken voor onze klanten? Nee, deze functie is meer dan dat! Je draagt actief bij aan de digitalisering bij onze klanten.
Lees verder
arrow right
Twinfield
Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Lees verder
arrow right
Aanpassingen in de kavelruilvrijstelling
Het kabinet streeft ernaar het onbedoelde gebruik van de huidige kavelruilvrijstelling te beperken en plant dit te doen door middel van een wetsvoorstel. Dit voorstel zal binnenkort worden voorgelegd voor reacties via een internetconsultatie, waarbij belanghebbenden de kans krijgen om te reageren.
Lees verder
arrow right
Planbatenheffing: bevordering van woningbouw
Een meerderheid in de Tweede Kamer staat positief tegenover het implementeren van een zogenaamde planbatenheffing. De redenering hierachter is dat dit de woningbouw zal stimuleren.
Lees verder
arrow right