Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

15 maart 2022

Deadline WBSO-uren 2021 

Heb je in 2021 de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) aangevraagd? Zorg dat je dan uiterlijk 31 maart 2022 de WBSO-mededeling bij de RVO doet. De mededeling bevat de door jouw medewerkers in 2021 gerealiseerde S&O-uren en soms ook de werkelijk gemaakte kosten en uitgaven.

WBSO

WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Het is een fiscale regeling die kosten voor Research & Development verlaagt.

Ondernemers met personeel

Ondernemers met personeel met een WBSO-verklaring kunnen de speur- en ontwikkelingskosten (S&O-kosten) verlagen door een aftrek op de loonheffingen (de S&O-afdrachtsvermindering). Heb je hier in 2021 gebruik van gemaakt, geef dan uiterlijk 31 maart 2022 de door jouw medewerkers in 2021 gerealiseerde S&O-uren door aan de RVO.

Let op!

Heb je bij jouw aanvraag gekozen voor 'werkelijke kosten en uitgaven' en niet voor het forfait, dan moet je ook de in 2021 gemaakte kosten en uitgaven doorgeven.

Zelfstandigen zonder personeel

Zelfstandigen zonder personeel hebben recht op een aftrekpost in de inkomstenbelasting (de S&O-aftrek). Zij moeten uiterlijk 31 maart 2022 bij de RVO een melding doen als ze minder dan 500 S&O-uren gerealiseerd hebben in 2021.

Altijd melden

Ook als er geen S&O-uren zijn gemaakt, moet je dit melden aan de RVO.

Let op!

Doe je geen melding, geen tijdige melding of een onjuiste melding, dan kun je een boete krijgen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Digitaal bv oprichten per 1 augustus

Digitaal bv oprichten per 1 augustus

21-06-2022

Wil je een bv oprichten? Vanaf 1 augustus van dit jaar wordt het mogelijk een bv volledig online op te richten. Nu is het al mogelijk een notariële akte digitaal te laten passeren.
Lonenspecial 2022

Lonenspecial 2022

Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2022 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Pensioen ondernemer

Pensioen ondernemer

Je kunt als ondernemer niet vroeg genoeg beginnen met het vormen van jouw eigen basisinkomen. Onze pensioenspecialisten staan voor je klaar!
Max van Sprang

Max van Sprang

Administratief medewerker