Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

10 juni 2021

Deadline Wet tegemoetkomingen loondomein

Heb je als werkgever recht op tegemoetkomingen volgens de Wtl? Uiterlijk 31 juli valt de berekening van de tegemoetkoming op de mat. Je ontvangt de tegemoetkoming daarna binnen zes weken.

Wet tegemoetkomingen loondomein

De Wet tegemoetkomingen loondomein bestaat uit een drietal tegemoetkomingen voor werkgevers. Deze tegemoetkomingen in de loonkosten hebben betrekking op werknemers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Het betreft het loonkostenvoordeel (LKV) voor gehandicapte en oudere werknemers, het lage inkomensvoordeel (LIV) en het lage inkomensvoordeel voor jongeren (jeugd-LIV).

Voorlopige berekening

Je hebt uiterlijk 14 maart een voorlopige berekening van de tegemoetkomingen gehad. Dit betreft de tegemoetkomingen over het jaar 2020. Hierin staat per werknemer het bedrag van de tegemoetkoming gespecificeerd. Bij fouten kon je deze tot 1 mei wijzigen.

Definitieve berekening

De definitieve berekening van de tegemoetkomingen ontvang je uiterlijk 31 juli. Het bedrag van de tegemoetkomingen ontvang je uiterlijk zes weken later.

Fouten in aangiften?

Heb je fouten gemaakt in jouw aangiften voor de loonheffingen over 2020, dan ben je verplicht die te herstellen. Je krijgt hierdoor echter geen hogere Wtl. Heb je echter te veel Wtl ontvangen, dan zal de Belastingdienst dit bedrag wel terugvorderen.

Heb je vragen over de beschikking Wtl? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Salarisadministratie

Salarisadministratie

Het voeren van een correcte, tijdige en betrouwbare salarisadministratie kijkt nauw. Salarisadministratie, méér dan een loonstrook.
Subsidies

Subsidies

Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?
Twinfield

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Exact

Exact

Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Internationaal fiscaal advies

Internationaal fiscaal advies

Ga je met jouw werkzaamheden de grens over? Onze specialisten hebben de kennis in huis om de buitenlandse belastingregels in kaart te brengen.