Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

11 januari 2023

Digitaal procederen rijksbelastingzaken mogelijk

Vanaf 30 januari 2023 kunnen burgers, organisaties en juridische professionals digitaal procederen in rijksbelastingzaken via het beveiligde webportaal 'Mijn Rechtspraak'.

'Mijn Rechtspraak'

Op 'Mijn rechtspraak' kunnen burgers inloggen met DigiD. Organisaties en juridische professionals moeten inloggen met eHerkenning, advocaten met de Advocatenpas.

Uitbreiding

De nieuwe mogelijkheid om digitaal te procederen betekent een uitbreiding van de huidige mogelijkheden. Rechtszoekenden kunnen nu namelijk ook al een beroepschrift en aanvullende stukken digitaal indienen in rijksbelastingprocedures bij de gerechtshoven. In het digitale dossier staat vanaf eind januari 2023 ook een actueel overzicht van de ingediende zaken en bijbehorende berichten.

Project Digitale Toegang

Digitaal procederen in rijksbelastingzaken is een onderdeel van het project Digitale Toegang van de Rechtspraak. Digitaal procederen is nu nog op vrijwillige basis, maar wordt op termijn voor juridische professionals verplicht.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Hoelang moet je je financiële administratie bewaren?

Hoelang moet je je financiële administratie bewaren?

Staat jouw archief of online database ook vol met administratie van veel jaren? Heel goed, want je bent verplicht je financiële administratie 7 jaar te bewaren. Dit is de fiscale bewaarplicht. Zo kan de Belastingdienst de administratie controleren wanneer zij een aangifte niet vertrouwd of documentatie opvragen voor een onderzoek bij een van jouw zakenpartners of leveranciers. Maar let op, voor sommige documenten geldt een bewaartermijn van 10 jaar. Welke documenten zijn dit? Hoe zit het als je je financiële administratie uitbesteed of als je je bedrijf beëindigt?
Toekomstgesprek

Toekomstgesprek

Wil jij ook overzicht in één oogopslag? Maak jouw toekomstvisie inzichtelijk door visueel denken, strategisch tekenen en bedrijfskundig advies.
Private investeerders

Private investeerders

Private investeerders, participatiemaatschappijen en andere bronnen van geld zijn mogelijk een oplossing.
Unit4

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.