31 oktober 2022

Digitaal aanvragen versoepeling betalingsregeling coronaschuld 

Heb je als ondernemer problemen met het terugbetalen van je belastingschuld vanwege de coronacrisis? Dan kun je een verzoek indienen om een versoepeling van de afbetalingsregeling. Deze verzoeken kunnen in november van dit jaar digitaal worden ingediend.

Versoepeling

De mogelijkheden voor uitstel van de afbetalingsregeling waar je uit kunt kiezen zijn:

  • een betaalpauze van maximaal zes maanden, of
  • de mogelijkheid om de schuld per kwartaal in plaats van per maand af te lossen, of
  • een verlenging van de betalingsregeling van vijf naar zeven jaar.

Digitaal

Staatsecretaris Van Rij heeft toegezegd dat verzoeken vanaf november 2022 via een digitaal loket bij de Belastingdienst kunnen worden ingediend. Hij gaf verder aan dat de wens van verdergaande digitalisering voor de toekomst hoog op de agenda staat.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Pensioen werkgever
Wat zijn voor jou de beste mogelijkheden? Wij analyseren, implementeren, beheren en controleren jouw werkgeverspensioen.
Lees verder
arrow right
Brenda Mol

Brenda Mol

Assistent-accountant

Update lonenspecial
In de update van de lonenspecial 2020 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op. 

Lees verder
arrow right
HRM-workshops GoesDeen/Heerhugowaard/Hoorn
Op dinsdag 9 april verzorgen wij de HRM-workshops waarin we actuele ontwikkelingen en nuttige tips delen rondom fiscaal optimaal belonen en het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving.
Lees verder
arrow right
Mrb-veranderingen voor LPG-rijders vanaf 2026
Vanaf 2026 zullen automobilisten die LPG gebruiken, geconfronteerd worden met aanzienlijk hogere motorrijtuigenbelasting, aangezien de korting voor G3-installaties tegen die tijd wordt beëindigd.
Lees verder
arrow right