Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

16 februari 2021

Zorg voor juist energielabel voor jouw kantoorpand 

Beschikt jouw kantoorpand al over een juist energielabel? Zorg dat je dit voor 1 januari 2023 hebt geregeld. Als je dit niet goed regelt dreigt sluiting voor je pand. Uit cijfers van RVO blijkt dat vele tienduizenden kantoorpanden nog niet beschikken over het juiste energielabel. 

Energielabel

Kantoorpanden moeten vanaf 2023 verplicht geregistreerd zijn met een energielabel van minimaal het niveau C. Hieraan voldoet nu slechts 38% van alle kantoren. De helft van alle kantoren bezit nog helemaal geen energielabel.

Sanctie: sluiting

Kantoren die niet aan de eisen voldoen, moeten per 2023 verplicht sluiten. Dit betekent dat veel kantoren de komende jaren energiezuiniger moeten worden gemaakt, bijvoorbeeld door middel van isolerende maatregelen.

Uitzonderingen

Sommige gebouwen zijn uitgezonderd van de plicht tot vergroening, bijvoorbeeld kleinere gebouwen tot 100 m2, gebouwen waarbij het gebruik van het kantoor minder dan de helft van het gehele gebouw is en rijksmonumenten.

Energielabels geregistreerd

Energielabels staan geregistreerd bij de RVO. Bedrijven kunnen hier opvragen welk label hun kantoor bezit.

Let op!

Bedrijven die vergroenende maatregelen hebben genomen, moeten daarna opnieuw een energielabel aanvragen, anders staat het kantoor nog steeds in de boeken met een onvoldoende ‘groen’ energielabel.

Energie- en milieu investeringsaftrek

Bij het vergroenen van jouw kantoorgebouw heb je mogelijk recht op de energie- of milieu investeringsaftrek. Dit is een extra aftrek van de winst, gerelateerd aan de omvang van de investering. Extra informatie hierover tref je aan op de site van de RVO (rvo.nl).

Heb je vragen over het energielabel voor kantoren? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Sander Schenk

Sander Schenk

Assistent-accountant

Unit4

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Jella Limmen

Jella Limmen

Assistent-accountant

Patricia Vlaar

Patricia Vlaar

Assistent-accountant

Snelstart

Snelstart

SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.