Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

16 februari 2021

Nu beschikbaar: formulier 30%-regeling 

Wil je gebruik maken van de 30%-regeling? Met de regeling kun je onder voorwaarden een buitenlandse werknemer 30% van het loon belastingvrij uitkeren. De Belastingdienst heeft een formulier beschikbaar gesteld waarmee de aanvraag kan worden ingediend. 

Buitenlandse werknemers

De 30%-regeling heeft betrekking op werknemers bij jou in dienst, die in het buitenland zijn geworven of naar Nederland zijn uitgezonden. Vanwege de extra kosten die hiermee samenhangen, mag een deel van het loon belastingvrij worden uitgekeerd. Dit deel is maximaal 30%.

Voorwaarden

De 30%-regeling kent wel een aantal voorwaarden. Een belangrijke is dat jouw werknemer moet beschikken over een specifieke deskundigheid. Dit wordt meestal afgemeten aan de hoogte van het salaris.

Online formulier

Je mag de regeling alleen toepassen met toestemming van de Belastingdienst. Daarom moet bij toepassing van de regeling eerst een formulier wordt ingevuld dat online beschikbaar is (zie www.belastingdienst.nl zoekterm ‘30% regeling’).

Na invulling en ondertekening door werkgever én werknemer, moet je als werkgever het formulier opsturen naar de Belastingdienst, Kantoor Buitenland, Postbus 2865, 6401 DJ Heerlen. Na ontvangst krijgt men binnen 10 weken bericht.

Let op!

Het formulier moet binnen vier maanden na de eerste werkdag bij de Belastingdienst binnen zijn. Zo niet, dan mag je de regeling pas toepassen vanaf de eerste dag van de maand na de maand waarin je het verzoek doet.

Optioneel

De 30%-regeling is optioneel. Als je er gebruik van maakt, hoeft jouw werknemer niet te bewijzen dat hij extra kosten maakt. Dat moet wel als je de regeling niet gebruikt en de werkelijke kosten vergoedt, zoals die van dubbele huisvesting en medische keuringen. Zonder bewijs zijn kostenvergoedingen op basis van de werkelijke kosten normaal belast voor de werknemer.

Heb je vragen over de 30%-regeling? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Wietze Groot

Wietze Groot

Registeraccountant

25 tips HRM-beleid

25 tips HRM-beleid

25 tips voor een goed HRM-beleid voor jou op een rij
Visionplanner

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Actuele rekenmodule voor waardebepaling agrarisch bedrijf

Actuele rekenmodule voor waardebepaling agrarisch bedrijf

08-02-2021

De Belastingdienst heeft een rekenmodule gepubliceerd waarmee de waarde van een agrarisch bedrijf kan worden berekend voor de erf- en schenkbelasting. De rekenmodule is een actuele versie van een al bestaande.
Corona update | oktober 2020

Corona update | oktober 2020

Om bedrijven te ondersteunen die door de coronacrisis worden getroffen komt het kabinet opnieuw met steunmaatregelen. De nieuwe steunmaatregelen komen boven op de al bestaande regelingen en betreffen vooral de uitbreiding van de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten). In december van dit jaar wordt opnieuw overlegd over het steunpakket. Je leest alle nieuwe steunmaatregelen in de onderstaande blokken. Het is een handig naslagwerk voor jou als ondernemer. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op.