Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

23 maart 2020

Geen derdenverklaring bij uitstel belastingbetaling door corona

Als extra maatregel om mogelijke financiële problemen bij ondernemers door het coronavirus verder te beperken is er de mogelijkheid tot uitstel van belastingbetaling. Een aanvullende verklaring van een derden zoals een accountant is niet langer nodig.

Update 7 april: Een derdenverklaring is in principe niet langer nodig in situaties waarin de totale belastingschuld lager is dan € 20.000 is en/of het gevraagde uitstel korter dan 3 maanden is. Bij overige situaties is de derdenverklaring, ook wel deskundigenverklaring, dus nog steeds benodigd. Dit zullen wij per situatie bekijken.

Belastingen

Ondernemers kunnen uitstel van betaling krijgen voor de betaling van loonbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en btw. Uitstel was al mogelijk, maar moest tot nog toe begeleidt gaan van een derdenverklaring. Hieruit moest duidelijk worden dat het uitstel verband hield met het coronavirus. Een derdenverklaring is nu niet in alle gevallen meer nodig. Update: Een derdenverklaring is in principe niet langer nodig in situaties waarin de totale belastingschuld lager is dan € 20.000 is en/of het gevraagde uitstel korter dan 3 maanden is. Bij overige situaties is de derdenverklaring, ook wel deskundigenverklaring, dus nog steeds benodigd. Dit zullen wij per situatie bekijken. Als je uitstel vraagt, krijg je dit automatisch voor drie maanden.

Let op!

Je kunt ook voor langere tijd uitstel aanvragen. In dat geval dien je wel extra informatie te leveren.

Let op!

Wij adviseren je het verzoek tot uitstel van betaling via ons te laten verlopen. Op die wijze kunnen wij je optimaal bijstaan met betrekking tot de vereiste derdenverklaring, melding betalingsonmacht en het uiteindelijk terugbetaling van de openstaande belastingschuld.

Gemeentelijke heffingen

Ook diverse gemeentes nemen maatregelen voor burgers en ondernemers die door het coronavirus in financiële moeilijkheden komen. Dit meldt het ANP. Het betreft onder andere de gemeentes Almere, Zutphen, Oisterwijk, Goirle, Harderwijk, Gorinchem, Wierden, Schagen en Noordwijk. De tegemoetkomingen lopen uiteen en betreffen onder meer het verlenen van uitstel van betaling van gemeentelijke heffingen en het later innen ervan.

Uitstel aflossing krediet

De banken hebben besloten dat mkb-bedrijven met leningen tot € 2,5 miljoen, een half jaar uitstel kunnen krijgen voor het aflossen van deze leningen. Voorwaarde is wel dat de ondernemingen in de kern gezond moeten zijn. Voor ondernemers met grotere leningen volgen nog aanvullende maatregelen.

Wil je meer weten over de maatregelen die de overheid heeft genomen omtrent het coronavirus? Lees het in ons coronadossier. Of neem contact met ons op.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door je worden gelezen.

Inge Spaan-Fluiter

Inge Spaan-Fluiter

Salaris- en personeelsadviseur

Nmbrs

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Tijdelijk minder werk?

Tijdelijk minder werk?

21-06-2022

Heb je tijdelijk minder werk voor jouw werknemers? De Regeling Werktijdverkorting (wtv) regelt een WW-uitkering voor werknemers voor de door hen niet-gewerkte uren tijdens een korte periode dat een onderneming minder werk heeft. Tot 1 oktober 2021 konden werkgevers geen gebruikmaken van de wtv. Deze was tijdelijk vervangen door de NOW. Vanaf 1 oktober 2021 is het echter weer mogelijk om een beroep te doen op de wtv.
Belinda Hemke

Belinda Hemke

Salarisadviseur

Eindejaarstips 2020

Eindejaarstips 2020

Om 2020 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Van welke fiscale regelingen kun je nog profiteren? Welke belangrijke aandachtspunten moeten voor het einde van het jaar zeker nog afgehandeld worden? En welke zaken zijn voor jou als werkgever belangrijk? Dit en meer vind je in de eindejaarstips via de onderstaande blokken. Zo ben jij goed voorbereid. Vragen? Neem gerust contact met ons op.