Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

23 maart 2020

Geen derdenverklaring bij uitstel belastingbetaling door corona

Als extra maatregel om mogelijke financiële problemen bij ondernemers door het coronavirus verder te beperken is er de mogelijkheid tot uitstel van belastingbetaling. Een aanvullende verklaring van een derden zoals een accountant is niet langer nodig.

Update 7 april: Een derdenverklaring is in principe niet langer nodig in situaties waarin de totale belastingschuld lager is dan € 20.000 is en/of het gevraagde uitstel korter dan 3 maanden is. Bij overige situaties is de derdenverklaring, ook wel deskundigenverklaring, dus nog steeds benodigd. Dit zullen wij per situatie bekijken.

Belastingen

Ondernemers kunnen uitstel van betaling krijgen voor de betaling van loonbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en btw. Uitstel was al mogelijk, maar moest tot nog toe begeleidt gaan van een derdenverklaring. Hieruit moest duidelijk worden dat het uitstel verband hield met het coronavirus. Een derdenverklaring is nu niet in alle gevallen meer nodig. Update: Een derdenverklaring is in principe niet langer nodig in situaties waarin de totale belastingschuld lager is dan € 20.000 is en/of het gevraagde uitstel korter dan 3 maanden is. Bij overige situaties is de derdenverklaring, ook wel deskundigenverklaring, dus nog steeds benodigd. Dit zullen wij per situatie bekijken. Als je uitstel vraagt, krijg je dit automatisch voor drie maanden.

Let op!

Je kunt ook voor langere tijd uitstel aanvragen. In dat geval dien je wel extra informatie te leveren.

Let op!

Wij adviseren je het verzoek tot uitstel van betaling via ons te laten verlopen. Op die wijze kunnen wij je optimaal bijstaan met betrekking tot de vereiste derdenverklaring, melding betalingsonmacht en het uiteindelijk terugbetaling van de openstaande belastingschuld.

Gemeentelijke heffingen

Ook diverse gemeentes nemen maatregelen voor burgers en ondernemers die door het coronavirus in financiële moeilijkheden komen. Dit meldt het ANP. Het betreft onder andere de gemeentes Almere, Zutphen, Oisterwijk, Goirle, Harderwijk, Gorinchem, Wierden, Schagen en Noordwijk. De tegemoetkomingen lopen uiteen en betreffen onder meer het verlenen van uitstel van betaling van gemeentelijke heffingen en het later innen ervan.

Uitstel aflossing krediet

De banken hebben besloten dat mkb-bedrijven met leningen tot € 2,5 miljoen, een half jaar uitstel kunnen krijgen voor het aflossen van deze leningen. Voorwaarde is wel dat de ondernemingen in de kern gezond moeten zijn. Voor ondernemers met grotere leningen volgen nog aanvullende maatregelen.

Wil je meer weten over de maatregelen die de overheid heeft genomen omtrent het coronavirus? Lees het in ons coronadossier. Of neem contact met ons op.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door je worden gelezen.

Relatiebeheerder

Relatiebeheerder

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • HBO-BE/Accountancy
Massaalbezwaarprocedure box 3 2020

Massaalbezwaarprocedure box 3 2020

11-05-2021

De bezwaren tegen de box-heffing in de inkomstenbelasting 2020 zijn weer aangewezen als massaal bezwaar. Dit gebeurde eerder al voor de jaren 2017-2019. Wil je aansluiten bij de massaalbezwaarprocedure? Maak dan tijdig bezwaar.
Twinfield

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Managementassistent

Managementassistent

  • Leeuwarden
  • 24-32 uur
  • HBO werk- en denkniveau
Jaarrekening & advies

Jaarrekening & advies

Wij helpen je graag bij het opstellen, controleren en beoordelen van de jaarrekening. Maar wij gaan ook next level en kijken samen naar de toekomst!
Huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden

Door het opstellen van huwelijkse voorwaarden beperk je de financiële risico’s voor jouw onderneming.