14 april 2020

Huuropschorting winkeliers

De retailsector heeft afspraken gemaakt met verhuurders en andere partijen. Hieruit is een akkoord gekomen over huuropschorting voor winkeliers die financiële problemen hebben door het coronavirus.

Omzetdaling

De huuropschorting is mogelijk bij een omzetverlies van minstens 25% over de maanden april, mei en juni. De huuropschorting bedraagt dan minstens 50%, als het omzetverlies het gevolg is van het coronavirus.

Noodzakelijk en mogelijk

Uitgangspunt van de huuropschorting is dat deze noodzakelijk moet zijn voor de betrokken winkelier, maar anderzijds ook mogelijk moet zijn voor de verhuurder.

Geen uitzettingen

Onderdeel van het akkoord is ook dat er geen huuruitzettingen zullen plaatsvinden.

Kwijtschelding

De huuropschorting is onderdeel van een breder akkoord tussen de retailsector, verhuurders, banken en de overheid. Dit akkoord bevat op langere termijn ook de mogelijkheid tot kwijtschelding van huurschulden. Er zal dan eerst worden onderzocht wat de werkelijke schade voor de betreffende winkelier is.

Geen verplichting

Het akkoord is een afspraak tussen vertegenwoordigers van genoemde sectoren, maar bevat geen wettelijke verplichting. Er is wel een verwachting dat partijen zich eraan zullen houden, daar waar eerdere afspraken niet mogelijk bleken.

Heb je vragen over huuropschorting? Wij ondersteunen je graag.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Verlofregelingen naar drie soorten verlof
De verscheidenheid aan verlofregelingen onder de Wet arbeid en zorg is uitgebreid. Het kabinet streeft ernaar deze diverse regelingen te consolideren tot drie categorieën: verlof voor zorg voor kinderen, verlof voor zorg voor naasten en verlof voor persoonlijke situaties.
Lees verder
arrow right
Max van Sprang

Max van Sprang

Administratief medewerker

WNT-controle
Ben je een (semi-)publieke instelling en val je onder de wet normering topinkomens (WNT)? Wij kunnen de accountantscontrole volgens het WNT-protocol uitvoeren en je van de benodigde verklaring voorzien.
Lees verder
arrow right
Basecone
Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Lees verder
arrow right
Accountant
Een team vol met experts binnen de Accountancy: dat vind je in Zwaagdijk en Heemstede. Maar ook, een hoge mate van professionaliteit, uitdagende adviesopdrachten, klantcontact en een prettige werksfeer (al zeggen we het zelf).
Lees verder
arrow right