18 juni 2020

Lage WW-premie?

Wanneer mag je de lage WW-premie betalen? Dit is het geval bij werknemers die op 31 december 2019 voor onbepaalde tijd bij je in dienst waren en geen oproepcontract hebben. Voorwaarde is dat je de arbeidsovereenkomst vóór 1 juli schriftelijk moet vastleggen. 

Lage WW-premie

De hoogte van de WW-premie die je als werkgever verschuldigd bent, hangt tegenwoordig af van de vraag of het al dan niet een vast arbeidscontract betreft. Bij een vaste arbeidsovereenkomst betaal je minder WW-premie. Op die manier wil het kabinet het afsluiten van vaste contracten bevorderen.

Extra uitstel door corona

Aanvankelijk moest het arbeidscontract van werknemers die al op 31 december 2019 in dienst waren, vóór 1 april 2020 schriftelijk worden vastgelegd. Vanwege de coronacrisis hebben werkgevers hiervoor drie maanden extra tijd gekregen, dus tot 1 juli.

Let op!

Voor werknemers die vanaf 1 januari 2020 bij jou in dienst zijn, moet je het arbeidscontract meteen schriftelijk vastleggen.

Terugwerkende kracht

Voldoe je niet aan de eis om vóór 1 juli het arbeidscontract schriftelijk vast te leggen van de werknemers die al op 31 december 2019 voor onbepaalde tijd in dienst waren, dan moet je met terugwerkende kracht tot 1 januari 2020 alsnog de hoge WW-premie betalen. Je herziet de premie dan niet, maar geeft in de correcties aan dat je het arbeidscontract niet schriftelijk hebt vastgelegd.

Fors verschil

Het verschil in WW-premie tussen vaste en niet-vaste contracten bedraagt 5%. Voor een modale werknemer betekent dit een verschil in premie voor jou van zo’n € 1.830 op jaarbasis.

Heb je vragen over het betalen van de WW-premie voor jouw medewerkers? Neem gerust contact met ons op.  

Sandra do Carmo Barreto

Sandra do Carmo Barreto

Belastingadviseur

Casemanager
Ken jij de Wet Verbetering Poortwachter tot in de detail en ben je helemaal thuis in verzuimbeleid? Werk je graag samen met verschillende specialisten om de inzetbaarheid van de werknemers van de relaties van Omnyacc te verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
arrow right
Private investeerders
Private investeerders, participatiemaatschappijen en andere bronnen van geld zijn mogelijk een oplossing.
Lees verder
arrow right
Exact
Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Lees verder
arrow right
Bedrijfsfinanciering
Op zoek naar een bedrijfsfinanciering? Een bankfinanciering maximaliseert je slagingskans. 
Lees verder
arrow right
Factoring
Beschik sneller over jouw geld. Onze financieringsspecialisten koppelen je aan de juiste factoringpartij. 
Lees verder
arrow right