18 januari 2024

Lonenspecial 2024: gebruikelijk loon en vrijwilligersvergoeding

In 2024 is het normbedrag voor het gebruikelijk loon € 5.000 hoger dan in 2023 en bedraagt € 56.000 per jaar. De maximale onbelaste vrijwilligersvergoeding gaat ook omhoog, naar € 2.100 per jaar. De vergoeding per maand bedraagt in 2024 maximaal € 210.

Gebruikelijk loon

Het normbedrag voor het gebruikelijk loon is in 2024 € 5.000 hoger dan in 2023 en bedraagt € 56.000 per jaar. Bij het vaststellen van de hoogte van het gebruikelijk loon voor een dga en zijn meewerkende partner moet uitgegaan worden van het hoogste van de volgende bedragen:

  • het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking
  • het hoogste loon van de overige werknemers van de bv of daarmee verbonden vennootschappen (lichamen)
  • € 56.000 (2023: € 51.000)

Is het loon dat hieruit volgt hoger dan het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking? Dan mag je het gebruikelijk loon vaststellen op het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking. De discussie met de Belastingdienst hierbij zal met name gaan over de vraag of het door jou gestelde loon inderdaad het loon uit de vergelijkbaarste dienstbetrekking is.

In sommige situaties kun je uitgaan van een nog lager loon. Zo kunnen startende ondernemingen, onder voorwaarden, maximaal drie jaar van een lager loon uitgaan als de bv het gebruikelijk loon niet kan betalen door het opstarten van de onderneming. Ook als jouw onderneming zoveel verlies lijdt dat de continuïteit van jouw onderneming in gevaar komt, kun je, onder voorwaarden, van een lager loon uitgaan.

Tip!

Als het gebruikelijk loon bepaald is, kan het reguliere loon soms lager worden vastgesteld. Naast dit reguliere loon in geld tellen namelijk ook andere looncomponenten mee voor de beoordeling of het loon gebruikelijk is. Denk hierbij aan de bijtelling van de auto van de zaak, ander loon in natura en vergoedingen en verstrekkingen in de werkkostenregeling, als deze individueel aan de dga zijn toe te wijzen.

    Onbelaste vrijwilligersvergoeding naar € 2.100 in 2024

    De maximale onbelaste vrijwilligersvergoeding gaat per 1 januari 2024 omhoog naar € 2.100 per jaar. De vergoeding per maand bedraagt in 2024 maximaal € 210.

    Jaarlijkse indexering
    Je kunt vrijwilligers die binnen jouw organisatie vrijwilligerswerk doen een vergoeding geven die voor de Belastingdienst onbelast is. Deze maximale onbelaste vrijwilligersvergoeding wordt jaarlijks geïndexeerd.

    Let op!

    De vrijwilligersvergoeding moet binnen de maximale bedragen blijven en de vrijwilliger moet de werkzaamheden niet bij wijze van beroep verrichten voor aangewezen, niet-commerciële organisaties. De Belastingdienst gaat ervan uit dat de werkzaamheden niet bij wijze van beroep worden verricht als de maximum uurvergoeding in 2024 € 5,50 bedraagt. Voor vrijwilligers jonger dan 21 jaar bedraagt deze maximum uurvergoeding in 2024 € 3,25.

    Meer weten

    Heb je vragen over dit nieuwsartikel? Neem gerust contact op met een van onze adviseurs. Wij helpen je graag. Bekijk ook de andere artikelen van onze lonenspecial.

    Speciaal voor jou

    UITGELICHT

    Belastingdienst verduidelijkt aftrek hypotheekrente bij tijdelijke verhuur
    De aftrek van hypotheekrente op je eigen woning is onderhevig aan strenge voorwaarden. Vanwege talrijke wijzigingen in de loop der jaren zijn deze voorwaarden ook buitengewoon ingewikkeld geworden. Onlangs heeft de Belastingdienst verduidelijking gegeven over de aftrek van hypotheekrente van een aflossingsvrije lening in het geval dat iemand de eigen woning tijdelijk verhuurt en na die periode weer zelf gaat bewonen.
    Lees verder
    arrow right
    Niels Gerritsma

    Niels Gerritsma

    Belastingadviseur

    Over ons
     Als full-service advieskantoor ondersteunen wij jou en jouw onderneming, geven wij je het benodigde inzicht om te sturen en zijn wij graag jouw coach en adviseur. 
    Lees verder
    arrow right
    Arco Garritsen

    Arco Garritsen

    Sr. Salarisadviseur

    Eindejaarstips 2021
    Om 2021 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Wat kun je als ondernemer fiscaal dit jaar nog regelen? Zijn er voor de dga belangrijke aandachtspunten waarop je moet anticiperen? Op welke zaken moet je je als werkgever voorbereiden op het nieuwe jaar? Dit en meer vind je in de eindejaarstips via de onderstaande blokken. Zo ben jij goed voorbereid. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
    Lees verder
    arrow right
    Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid 3 (NOW)
    De NOW is de tegemoetkoming in de loonkosten voor werkgevers die vanwege de coronacrisis de omzet met minstens 20% zagen dalen. De regeling is met ingang van 1 oktober 2020 verlengd met 9 maanden tot 1 juli 2021. De NOW 3 kent 3 tijdvakken en kent specifiekere bepalingen ten opzichte van NOW 1 en NOW 2. Op deze pagina vertellen we je er alles over. Heb je vragen? Schroom niet om te bellen of mailen als je meer vragen hebt of wilt sparren over jouw situatie. Samen staan we sterk!
    Lees verder
    arrow right