2 september 2024

'Mijn Cyberweerbare Zaak' subsidie 2024: beschikbaar vanaf 2 september

De subsidieregeling 'Mijn Cyberweerbare Zaak' is vanaf 2 september 2024 opnieuw beschikbaar. Deze subsidie is bedoeld om de kosten te dekken voor de aanschaf en implementatie van één of meerdere essentiële cyberweerbaarheidsmaatregelen.

Waarvoor subsidie?

Onder de subsidie MCZ vallen bijvoorbeeld het inrichten van back-ups, een wachtwoordmanager en het laten uitvoeren van een risico-inventarisatie. De subsidie bedraagt de helft van de kosten die een IT-dienstverlener rekent, met een maximum van € 1.250 per aanvrager.

Kleine bedrijven

De subsidie is bedoeld voor kleine bedrijven die staan ingeschreven bij de KVK. Onder kleine bedrijven vallen ondernemers met maximaal 50 werknemers en een jaaromzet van maximaal € 10
miljoen. De subsidie is ook beschikbaar voor zzp'ers.

Voorwaarden

Voor de MCZ gelden tal van voorwaarden. Zo is de subsidie alleen beschikbaar voor investeringen die na 2 september 2024 zijn gedaan en volledig zijn afgenomen en geïmplementeerd. Je dient derhalve een factuur van je leverancier en een betaalbewijs mee te sturen met je aanvraag. Voor alle andere voorwaarden kijk je op RVO.nl.

Drie stappen: advies, uitvoering, subsidie

Allereerst moet je weten waar de cyberveiligheid van je bedrijf nog tekortschiet. Met de CyberVeilig Check maak je snel je eigen actielijst met de te nemen cybermaatregelen. Daarna kun je een of meerdere maatregelen van je actielijst uitvoeren. Vervolgens kun je de subsidie aanvragen waarbij je je actielijst en de facturen en het betaalbewijs bij RVO.nl dient te uploaden.

Aanvragen van 2 september tot 1 december

Het aanvragen van deze investeringssubsidie kan bij RVO.nl vanaf 2 september 09.00 uur tot 1 december 2024 17.00 uur. Hiervoor heb je eHerkenning met minimaal niveau 2+ met machtiging RVO-diensten op niveau eH2+ nodig.

Let op!

Het subsidiebudget wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van aanvraag totdat het op is.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

'Mijn Cyberweerbare zaak': subsidie voor kleine ondernemingen
Het Digital Trust Center, afgekort als DTC, kondigt de lancering aan van het 'Mijn Cyberweerbare Zaak' subsidieprogramma, speciaal ontworpen om micro- en kleine ondernemingen te ondersteunen. Deze subsidie is bedoeld om financiële steun te bieden voor de aanschaf en uitvoering van essentiële cyberweerbaarheidsmaatregelen.
Lees verder
arrow right
Tweede Kamer keurt Wet bevordering digitale weerbaarheid bedrijven goed
Het wetsvoorstel Wet bevordering digitale weerbaarheid bedrijven is goedgekeurd. Het maakt het mogelijk voor de overheid om niet-vitale Nederlandse bedrijven te waarschuwen over digitale kwetsbaarheden en beveiligingslekken.
Lees verder
arrow right
Nieuwe RVU-regeling voor zware beroepen
De huidige regeling voor vervroegde uittreding (RVU) eindigt op 31 december 2025. Vanaf dat moment kan deze regeling niet meer worden toegepast. Er komt echter een nieuwe RVU-regeling die specifiek bedoeld is voor werknemers met zware beroepen die niet in staat zijn om door te werken tot de AOW-leeftijd.
Lees verder
arrow right
De Klimop
Van crisishulp tot langdurig verblijf voor kinderen die geïndiceerd zijn met een psychische kwetsbaarheid. Dat biedt De Klimop kinderen van 7 jaar tot en met 18+ sinds 2018. Een unieke zorgbelevening daar staan Jack Bakker (38 jaar) en zijn team van 50 zorgprofessionals voor.
Lees verder
arrow right