Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

25 mei 2020

Mondkapje onbelast vergoeden aan werknemers

Werkgevers kunnen hun werknemers de kosten van mondkapjes onbelast vergoeden. Dit meldt de Belastingdienst. De vrijstelling hangt samen met de verplichting om in het openbaar vervoer vanaf 1 juni een mondkapje te dragen.

Niet ten laste van vrije ruimte

De vrijstelling betekent dat de vergoeding niet ten laste van de vrije ruimte van de WKR, de werkkostenregeling, komt. De vrije ruimte is vanwege de coronacrisis voor dit jaar al extra verhoogd.

Meer vrije ruimte

De vrije ruimte bedraagt dit jaar door de verhoging 3% (was 1,7%) over de eerste € 400.000 van de loonsom. Over het meerdere bedraagt de vrije ruimte 1,2%. Dit percentage wordt niet verhoogd.

Zakelijk motief

De vrijstelling hangt samen met de verplichting om in het openbaar vervoer vanaf 1 juni een mondkapje te dragen. De kosten van mondkapjes behoren daardoor tot de werkelijke kosten van het openbaar vervoer. Uit de berichtgeving van de Belastingdienst blijkt echter niet dat de vrijstelling alleen van toepassing is op werknemers die het openbaar vervoer gebruiken. Wel zal er dan een zakelijk motief moeten zijn.

Ook verstrekken onbelast?

De berichtgeving maakt niet duidelijk of ook het verstrekken van mondkapjes onbelast is, maar gelet op de ratio van de regeling mag hiervan worden uitgegaan.

Definitieve vaststelling OVK

Definitieve vaststelling OVK

27-07-2022

Heb je een land- of tuinbouwbedrijf? Dan krijg je meer tijd om de definitieve vaststelling van de subsidie financiering ongedekte vaste kosten land- en tuinbouwbedrijven (OVK) aan te vragen. Dit heeft minister Staghouwer bekendgemaakt.
Verdeling ouderdomspensioen bij echtscheiding

Verdeling ouderdomspensioen bij echtscheiding

20-07-2022

Ga je scheiden? Ouderdomspensioen valt bij een echtscheiding meestal onder de werking van de Wet Verevening pensioenrechten bij scheiding. Wil je hiervan afwijken? Dan is het noodzaak dat die afspraken duidelijk staan beschreven in een overeenkomst.
iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Minimumloon per uur in plaats van per maand - 2024

Minimumloon per uur in plaats van per maand - 2024

12-07-2022

In Nederland geldt op dit moment een wettelijk minimumloon, vastgesteld per maand. Vanaf 2024 komt hier mogelijk verandering in en geldt het minimumloon per uur. Hiermee zou iedereen van 21 jaar en ouder hetzelfde minimumuurloon krijgen.
Reorganisatie en ontslag

Reorganisatie en ontslag

Onze HRM-specialisten en arbeidsrechtjuristen staan klaar om je van a tot z te begeleiden.