Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

1 augustus 2022

Navordering bij repeterende 'kleine' aangiftefout

Vanaf een bepaald bedrag legt de Belastingdienst een navorderingsaanslag op. Voor navorderingsaanslagen geldt in beginsel een grens van € 450 aan te betalen belasting.

Niet bij kleine correcties, tenzij…

Bij kleinere correcties wordt dus niet nagevorderd. Dit is alleen anders als er sprake is van kwader trouw of bij repeterende onjuistheden.

Als een belastingplichtige vaker dezelfde fout maakt, is er sprake van repeterende onjuistheden. In een zaak voor het Hof Amsterdam had een belastingplichtige in twee achtereenvolgende jaren teveel zorgkosten afgetrokken. Hoewel het na te vorderen bedrag slechts € 263 bedroeg, bleef de navordering daarom toch in stand.

Ook bij meer dan € 1.000 aan inkomen

Het Hof geeft in de uitspraak ook aan dat een navordering van minder dan € 450 ook achterwege blijft als de correctie op het inkomen meer dan € 1.000 bedraagt. Dit omdat de beleidsinstructie van de Belastingdienst op dit punt onduidelijk was.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Na mijn bedrijf

Na mijn bedrijf

Je hebt je bedrijf overgedragen naar de volgende generatie. Wij zorgen ervoor dat je volop kunt genieten en ontspannen tijdens je pensioen. 
iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
SLIM-subsidie aanvragen tot eind september

SLIM-subsidie aanvragen tot eind september

15-09-2022

Ben je mkb-ondernemer? Het is voor individuele mkb-onderneming weer mogelijk om SLIM-subsidie aan te vragen. SLIM is een subsidieregeling voor leren en ontwikkelen in het mkb. Het loket is open tot en met 30 september 2022 17.00 uur
Wanneer geen aftrek btw zonnepanelen?

Wanneer geen aftrek btw zonnepanelen?

20-09-2022

In beginsel is het mogelijk om als ondernemer de btw op zonnepanelen af te trekken. Dat geldt echter niet als je het gebouw waarop de zonnepanelen bevestigd zijn, onbelast verhuurt en de levering van elektra een bijkomende prestatie is voor de verhuur.
Junior Belastingadviseur

Junior Belastingadviseur

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • studerend/afgerond WO Fiscale Economie