27 maart 2025

Online melding tewerkstelling werknemers van buiten de EU verplicht

Vanaf 12 maart 2025 moeten werkgevers de tewerkstelling van bepaalde werknemers van buiten de EU verplicht online melden bij het UWV.

Melden tewerkstelling

Voor bepaalde werknemers van buiten de EU hoeft een werkgever geen werkvergunning aan te vragen. Voor deze werknemers moet dan wel een melding tewerkstelling worden gedaan. Sinds 12 maart 2025 kan dat voor de volgende werknemers alleen nog online:

Let op!

Meldingen tewerkstelling voor deze werknemers die per post worden verstuurd, worden vanaf 12 maart 2025 niet meer verwerkt door het UWV.

eHerkenning

Om de melding online te kunnen doen, heeft de werkgever eHerkenning met een machtiging voor de dienst ‘Tewerkstelling’ nodig. Heb je al een (keten)machtiging voor alle diensten van het UWV, dan is een machtiging voor de dienst ‘Tewerkstelling ‘niet nodig.

Let op!

De melding tewerkstelling arbeidskrachten voor de Regeling internationaal handelsverkeer is nog niet online mogelijk. Dit moet daarom nog via een papieren formulier.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Belastingdienst werkt mee aan Europese ID-wallet
De Nederlandse Belastingdienst helpt mee aan de ontwikkeling van de Europese ID-wallet. Met de ID-wallet kunnen persoonlijke gegevens binnen de EU veilig en eenvoudig gedeeld worden. De ID-wallet zal zowel voor bedrijven als voor particulieren beschikbaar zijn.
Lees verder
arrow right
Gebruikelijk loon kan ook gelden bij Stak-constructie zonder certificaten
Ook als een bestuurder van een Stichting Administratiekantoor (Stak) geen certificaten houdt, kan de gebruikelijkloonregeling toch van toepassing zijn. Dat blijkt uit een recente rechtszaak waarin de rechter oordeelde dat de bestuurder over het vermogen van de Stak kon beschikken alsof het zijn eigen vermogen was. Hierdoor kwalificeerde hij als indirect aanmerkelijk-belanghouder.
Lees verder
arrow right
Kabinet versterkt anti-witwasaanpak: focus op risico’s en minder regeldruk
Het kabinet komt met een aangescherpte anti-witwasaanpak die poortwachters, zoals banken en notarissen, effectiever laat optreden tegen risico’s. Burgers en bedrijven moeten zo minder onnodige vragen krijgen, terwijl criminelen juist harder worden aangepakt. Ook wordt de privacy in het UBO-register beter gewaarborgd en komt er ruimte voor een meer risicogerichte aanpak.
Lees verder
arrow right