Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

4 april 2022

Op deze manier voorkom je belastingrente 

Wist je dat als jij een bv hebt, dat je belastingrente kan voorkomen door op tijd aangifte vennootschapsbelasting (Vpb) over het jaar 2021 te doen óf door alvast een voorlopige aanslag Vpb te vragen. Hoe zit dat?

Wanneer betaal je belastingrente voor de Vpb?

Je betaalt 8% belastingrente als de fiscus je een aanslag oplegt op of na 1 juli volgend op het belastingjaar. Je betaalt rente over het bedrag dat je aan belasting moet betalen. Je betaalt echter geen belastingrente als je vóór 1 juni volgend op het belastingjaar aangifte doet en de fiscus de gegevens uit jouw aangifte ongewijzigd overneemt.

Voorlopige aanslag

Daarnaast betaal je ook geen belastingrente als je vóór 1 mei volgend op het belastingjaar een voorlopige aanslag aanvraagt en men deze voorlopige aanslag oplegt zoals je hebt  gevraagd.

Let op!

De belastingrente voor de Vpb bedroeg vanwege de coronacrisis tijdelijk slechts 0,01%. Sinds 1 januari 2022 bedraagt de rente weer 8%.

Belastingrente voorkomen

Je kunt dus belastingrente voorkomen door vóór 1 juni een correcte aangifte Vpb in te vullen waar de fiscus niet vanaf hoeft te wijken. Lukt dit niet, vraag dan vóór 1 mei een voorlopige aanslag aan als je die nog niet heeft gehad. Heb je die wel gehad, pas deze dan aan als het bedrag te hoog of te laag is vastgesteld. Ook zo voorkom je 8% belastingrente.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Belastingaangifte

Belastingaangifte

Wij verzorgen je complete belastingaangiften en adviseren je hoe je, indien mogelijk, meer fiscaal voordeel kunt behalen.
Belastingvrij schenken 2022

Belastingvrij schenken 2022

25-03-2022

Ben jij van plan om een schenking te doen? Bijvoorbeeld aan je kinderen, kleinkinderen of iemand anders? Ook dit jaar kun je weer schenken en daarbij gebruikmaken van de jaarlijkse vrijstellingen. Hierbij geldt in een aantal gevallen een lagere vrijstelling dan vorig jaar. Vanwege corona waren sommige vrijstellingen toen tijdelijk verhoogd.
Twinfield

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Wat betekenen de belastingplannen voor ondernemers en werkgevers?

Wat betekenen de belastingplannen voor ondernemers en werkgevers?

14-11-2022

Met wijzigingen op een aantal onderdelen en nader onderzoek naar een aantal zaken, heeft de Tweede Kamer ingestemd met de belastingplannen voor 2023. Wat betekenen de plannen voor jou als ondernemer en/of werkgever in 2023?