Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

26 oktober 2020

Valt het opzegtermijn ook onder de transitievergoeding?

Wil jij het contract van een werknemer beëindigen? Kijk dan goed naar het opzegtermijn in het arbeidscontract. Dit is van belang voor het berekenen van de transitievergoeding.

Hanteer je geen of een kortere opzegtermijn dan is afgesproken in het arbeidscontract – ook wel onregelmatig opzeggen genoemd –, dan dien je toch de afgesproken opzegtermijn aan te houden bij de vaststelling van de transitievergoeding. Onregelmatig opzeggen om betaling van een hogere transitievergoeding te vermijden, is niet toelaatbaar, aldus de Hoge Raad.

Opzegtermijn van zes maanden

Het ging om een werkgever die bij de opzegging van de arbeidsovereenkomst met zijn werknemer een te korte opzegtermijn had gehanteerd. De werkgever had de arbeidsovereenkomst op 12 oktober 2017 opgezegd per 1 december 2017. Daarbij had de werkgever niet de contractueel overeengekomen opzegtermijn van zes maanden in acht genomen. Als de werkgever de juiste opzegtermijn in acht zou hebben genomen, zou de werknemer tien jaar in dienst zijn geweest en zou hij als oudere werknemer dus recht hebben gehad op de hogere transitievergoeding. Het gerechtshof stelde de werknemer in het gelijk, waarop de werkgever in cassatie ging. De werknemer kreeg van de Hoge Raad alsnog recht op een hogere transitievergoeding.

Schadevergoeding?

De werknemer kan daarnaast ook altijd nog aanspraak maken op de zogenaamde gefixeerde schadevergoeding, bestaande uit het loon over de niet in acht genomen opzegtermijn als compensatie voor de overige nadelige gevolgen van het hanteren van een onjuiste opzegtermijn.

Let op!
Alhoewel dit arrest valt onder het recht dat tot 1 januari 2020 gold, overweegt de Hoge Raad uitdrukkelijk dat dezelfde uitleg van de wet ook geldt na die datum, onder de Wet arbeidsmarkt in balans.

Wil je grip houden in jouw ontslagzaak? Onze HRM-specialisten en arbeidsrechtjuristen ondersteunen je graag en begeleiden je in dit soms lastige proces. Voorkom dat je niet voldoet aan de regels. Een scheve arbeidsverhouding wil je voorkomen. Neem contact met ons op.

Melvin Buis

Melvin Buis

Salaris- en personeelsadviseur

Recruitment en Employer Branding Specialist

Recruitment en Employer Branding Specialist

  • alle vestigingen 
  • 32-40 uur
  • HBO werk- en denkniveau
Recruitment en Employer Branding Specialist

Recruitment en Employer Branding Specialist

  • alle vestigingen
  • 32-40 uur
  • HBO werk- en denkniveau
Jasper Boekel

Jasper Boekel

Assistent-accountant

Basecone

Basecone

Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.