Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

22 december 2020

Corona: steun voor innovatie 

De bestaande Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) wordt door de coronacrisis volgend jaar gebruikt om innovatieve bedrijven volgend jaar extra financiële ondersteuning te bieden. 

WBSO

Innovatieve bedrijven krijgen via de WBSO financiële ondersteuning voor de hiermee samenhangende kosten. Via de WBSO wordt een percentage van de kosten vergoed via door een korting op de af te dragen loonheffing. Innovatieve zzp’ers profiteren dus niet van de WBSO maar krijgen een aftrek op de winst.

Verhoging percentages

Volgend jaar worden de percentages van de WBSO verhoogd. Over de eerste € 350.000 aan innovatieve kosten ontvangt een ondernemer in 2021 40% aan tegemoetkoming in plaats van 32% nu. Over het meerdere aan innovatieve kosten blijft de tegemoetkoming gehandhaafd op de huidige 16%.

Ook voor starters

Ook starters krijgen in 2021 meer steun voor innovatie. Het percentage in de WBSO over de eerste € 350.000 aan innovatieve kosten stijgt voor hen van 40% naar 50%. Over het meerdere blijft ook voor hen de tegemoetkoming 16% van de kosten.

Heb je vragen over de WBSO? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Achterstallige betalingen melden bij ACM

Achterstallige betalingen melden bij ACM

19-02-2021

Als mkb-ondernemer kun je een anonieme melding maken bij de ACM (Autoriteit Consument en Markt) wanneer je niet op tijd betaald wordt door een onderneming die kwalificeert als grootbedrijf. 
Exact

Exact

Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Visionplanner

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën.