18 december 2019

Stijging wegenbelasting dieselauto's

Vanaf 1 januari 2020 gaat de wegenbelasting voor oude dieselauto's stijgen. Hoeveel de wegenbelasting stijgt voor uw auto is afhankelijk van de uitstoot van fijnstof. Als de uitstaat boven de 5 mg/km of 10 mg/kWh is dan kunt u rekenen op een verhoging.

Roetfilter

Auto's met een 'af-fabriek' geleverd roetfilter worden in beginsel geacht aan de norm te voldoen. Is het filter echter weggehaald, dan betaalt u toch de hogere wegenbelasting, tenzij u kunt bewijzen dat de uitstoot van fijnstof onder de norm blijft.

Dieselpersonenauto's van na 1 september 2009

Dieselpersonenauto's van na 1 september 2009 worden ook geacht aan de norm te voldoen, met uitzondering van de auto's die vóór deze datum een typegoedkeuring kregen en pas later op de markt zijn gebracht.

Hoeveel extra wegenbelasting?

De extra te betalen wegenbelasting bedraagt 15%. Voor een personenauto met een gewicht van 1.000 kg is dit zo'n € 130-€ 150 extra per jaar, afhankelijk van de provincie waarin u woont.

Oldtimers hebben geen last

Auto's van 40 jaar en ouder betalen in beginsel geen wegenbelasting. De verhoging per 1 januari a.s. raakt hun eigenaren dan ook niet.

Heeft u vragen over de wegenbelasting van oude dieselauto's? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Arbodienstverlening
Hoe ga jij om met verzuim? Bij Omnyacc ben je aan het juiste adres voor een gezonde organisatie. Alle specialisten onder één dak.
Lees verder
arrow right
Doorlopende machtiging SBA en VIA
Jaarlijks verzorgen wij de aangiften voor jou. Dit proces kan steeds efficiënter met de Serviceberichten Aanslag (SBA) en de vooraf ingevulde aangifte (VIA). Elk jaar vroegen wij deze gegevens opnieuw op. Nu kun je voor deze zaken werken met een doorlopende machtiging.
Lees verder
arrow right
Belastingaangifte
Wij verzorgen je complete belastingaangiften en adviseren je hoe je, indien mogelijk, meer fiscaal voordeel kunt behalen.
Lees verder
arrow right
Eindejaarstips 2020
Om 2020 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Van welke fiscale regelingen kun je nog profiteren? Welke belangrijke aandachtspunten moeten voor het einde van het jaar zeker nog afgehandeld worden? En welke zaken zijn voor jou als werkgever belangrijk? Dit en meer vind je in de eindejaarstips via de onderstaande blokken. Zo ben jij goed voorbereid. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
Accountant Zwaagdijk
Ben je benieuwd of je het maximale haalt uit jouw financiële administratie, of je genoeg doet aan verzuimpreventie of hoe jij er financieel voor staat wanneer je met pensioen gaat? Onze accountants en specialisten kunnen je adviseren en ondersteunen in elke fase van het ondernemerschap. Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal, denken met je mee en proberen samen met jou alles uit jouw onderneming te halen. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?
Lees verder
arrow right