18 december 2019

Stijging wegenbelasting dieselauto's

Vanaf 1 januari 2020 gaat de wegenbelasting voor oude dieselauto's stijgen. Hoeveel de wegenbelasting stijgt voor uw auto is afhankelijk van de uitstoot van fijnstof. Als de uitstaat boven de 5 mg/km of 10 mg/kWh is dan kunt u rekenen op een verhoging.

Roetfilter

Auto's met een 'af-fabriek' geleverd roetfilter worden in beginsel geacht aan de norm te voldoen. Is het filter echter weggehaald, dan betaalt u toch de hogere wegenbelasting, tenzij u kunt bewijzen dat de uitstoot van fijnstof onder de norm blijft.

Dieselpersonenauto's van na 1 september 2009

Dieselpersonenauto's van na 1 september 2009 worden ook geacht aan de norm te voldoen, met uitzondering van de auto's die vóór deze datum een typegoedkeuring kregen en pas later op de markt zijn gebracht.

Hoeveel extra wegenbelasting?

De extra te betalen wegenbelasting bedraagt 15%. Voor een personenauto met een gewicht van 1.000 kg is dit zo'n € 130-€ 150 extra per jaar, afhankelijk van de provincie waarin u woont.

Oldtimers hebben geen last

Auto's van 40 jaar en ouder betalen in beginsel geen wegenbelasting. De verhoging per 1 januari a.s. raakt hun eigenaren dan ook niet.

Heeft u vragen over de wegenbelasting van oude dieselauto's? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Assistent accountant controlepraktijk
Ontelbare uitdagingen, afhankelijk van jouw ambities. Variërend van zelfstandig relatiebeheer tot het meewerken aan een controle. Doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn hier écht aanwezig. Net als een prettige sfeer en hoge mate van professionaliteit.
  Lees verder
  arrow right
  Accountant
  Een team vol met experts binnen de Accountancy: dat vind je in Zwaagdijk en Heemstede. Maar ook, een hoge mate van professionaliteit, uitdagende adviesopdrachten, klantcontact en een prettige werksfeer (al zeggen we het zelf).
  Lees verder
  arrow right
  Snelstart
  SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
  Lees verder
  arrow right
  Stabiliseren/reorganiseren
  Dit is het moment om jouw organisatie een spiegel voor te houden. Samen stellen wij jouw processen scherp voor de volgende stap.
  Lees verder
  arrow right