20 oktober 2022

Aanvraag subsidie afgelaste evenementen 2022 geopend

Heb je een evenement vanwege een verbod door de Rijksoverheid vanwege corona moeten afgelasten in de periode van 1 januari 2022 t/m 8 maart 2022? De subsidieregeling voor afgelaste evenementen is geopend. 

Voorwaarden

De subsidie kent tal van voorwaarden. Zo geldt onder andere dat de subsidie alleen beschikbaar is voor publiek toegankelijke evenementen. Een buurtfeest of bruiloft valt hier dus bijvoorbeeld niet onder. Had je een vergunning voor jouw evenement nodig, dan moet deze zijn afgegeven door de gemeente of zou zijn afgegeven als er geen verbod was geweest. Ook mocht het evenement maximaal 14 dagen duren.

Welke kosten?

De subsidie betreft een vergoeding voor jouw externe kosten, zoals de kosten van onderaannemers, tribunebouwers, artiesten en beveiliging. Vaste kosten, zoals die van jouw vaste personeel of van jouw bedrijfspand, vallen niet onder de subsidie.

Let op!

Ook kosten die je op andere wijze al vergoed hebt gekregen, komen niet in aanmerking. Denk aan sponsoropbrengsten, een uitkering via jouw verzekering of verkregen NOW voor loonkosten.

Omvang vergoeding

Van de gemaakte kosten krijg je 90% vergoed. De kosten moeten minimaal € 2.500 bedragen. Voor de overige 10% kun je een lening krijgen tegen een rente van 2%. Deze lening dien je dan wel binnen vijf jaar af te lossen.

Aanvragen

Aanvragen kan via de site van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Dit kan via eHerkenning niveau 3 of hoger of met behulp van DigiD. Als je DigiD gebruikt, moet je degene zijn die bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staat als eigenaar of bestuurder van het bedrijf.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Eindejaarstips 2023
Om 2023 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Wat kun je als ondernemer fiscaal dit jaar nog regelen? Zijn er voor de dga belangrijke aandachtspunten waarop je moet anticiperen? Op welke zaken moet je je als werkgever voorbereiden voor het nieuwe jaar? Dit en meer vind je in de eindejaarstips. Zo ben jij goed voorbereid. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
Vrijstelling overdrachtsbelasting: taxatiewaarde of koopsom bepalend?
Wanneer je een huis koopt, moet je in principe over de aankoopprijs overdrachtsbelasting betalen. Er is echter een vrijstelling van overdrachtsbelasting voor mensen tussen 18 en 35 jaar oud, onder bepaalde voorwaarden, die deze vrijstelling nog niet eerder hebben gebruikt.
Lees verder
arrow right
Linda Teeuwisse

Linda Teeuwisse

HR - Verzuimcoach

Deliveroo-arrest: holistische beoordeling van arbeidsrelaties
In het Deliveroo-arrest heeft de Hoge Raad verklaard dat bij de beoordeling van de vraag of er sprake is van een arbeidsovereenkomst een holistische benadering wordt gehanteerd. Dit houdt in dat alle feiten en omstandigheden in beschouwing worden genomen. In een recente zaak viel deze beoordeling uit ten nadele van de persoon die beweerde dat er sprake was van een arbeidsovereenkomst.
Lees verder
arrow right