Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

20 oktober 2022

Aanvraag subsidie afgelaste evenementen 2022 geopend

Heb je een evenement vanwege een verbod door de Rijksoverheid vanwege corona moeten afgelasten in de periode van 1 januari 2022 t/m 8 maart 2022? De subsidieregeling voor afgelaste evenementen is geopend. 

Voorwaarden

De subsidie kent tal van voorwaarden. Zo geldt onder andere dat de subsidie alleen beschikbaar is voor publiek toegankelijke evenementen. Een buurtfeest of bruiloft valt hier dus bijvoorbeeld niet onder. Had je een vergunning voor jouw evenement nodig, dan moet deze zijn afgegeven door de gemeente of zou zijn afgegeven als er geen verbod was geweest. Ook mocht het evenement maximaal 14 dagen duren.

Welke kosten?

De subsidie betreft een vergoeding voor jouw externe kosten, zoals de kosten van onderaannemers, tribunebouwers, artiesten en beveiliging. Vaste kosten, zoals die van jouw vaste personeel of van jouw bedrijfspand, vallen niet onder de subsidie.

Let op!

Ook kosten die je op andere wijze al vergoed hebt gekregen, komen niet in aanmerking. Denk aan sponsoropbrengsten, een uitkering via jouw verzekering of verkregen NOW voor loonkosten.

Omvang vergoeding

Van de gemaakte kosten krijg je 90% vergoed. De kosten moeten minimaal € 2.500 bedragen. Voor de overige 10% kun je een lening krijgen tegen een rente van 2%. Deze lening dien je dan wel binnen vijf jaar af te lossen.

Aanvragen

Aanvragen kan via de site van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Dit kan via eHerkenning niveau 3 of hoger of met behulp van DigiD. Als je DigiD gebruikt, moet je degene zijn die bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staat als eigenaar of bestuurder van het bedrijf.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Agro: oppervlakte ‘mest’ corrigeren voor bufferstrook

Agro: oppervlakte ‘mest’ corrigeren voor bufferstrook

09-03-2023

In de GO moet je per perceel ‘perceelsgebonden informatie’ invullen. Een onderdeel hiervan is de ‘Opgegeven oppervlakte Mest’.
Margriet de Graaf

Margriet de Graaf

Administratief medewerker

Belastingadviseur

Belastingadviseur

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • WO Fiscaal Recht/Fiscale Economie