20 oktober 2022

Aanvraag subsidie afgelaste evenementen 2022 geopend

Heb je een evenement vanwege een verbod door de Rijksoverheid vanwege corona moeten afgelasten in de periode van 1 januari 2022 t/m 8 maart 2022? De subsidieregeling voor afgelaste evenementen is geopend. 

Voorwaarden

De subsidie kent tal van voorwaarden. Zo geldt onder andere dat de subsidie alleen beschikbaar is voor publiek toegankelijke evenementen. Een buurtfeest of bruiloft valt hier dus bijvoorbeeld niet onder. Had je een vergunning voor jouw evenement nodig, dan moet deze zijn afgegeven door de gemeente of zou zijn afgegeven als er geen verbod was geweest. Ook mocht het evenement maximaal 14 dagen duren.

Welke kosten?

De subsidie betreft een vergoeding voor jouw externe kosten, zoals de kosten van onderaannemers, tribunebouwers, artiesten en beveiliging. Vaste kosten, zoals die van jouw vaste personeel of van jouw bedrijfspand, vallen niet onder de subsidie.

Let op!

Ook kosten die je op andere wijze al vergoed hebt gekregen, komen niet in aanmerking. Denk aan sponsoropbrengsten, een uitkering via jouw verzekering of verkregen NOW voor loonkosten.

Omvang vergoeding

Van de gemaakte kosten krijg je 90% vergoed. De kosten moeten minimaal € 2.500 bedragen. Voor de overige 10% kun je een lening krijgen tegen een rente van 2%. Deze lening dien je dan wel binnen vijf jaar af te lossen.

Aanvragen

Aanvragen kan via de site van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Dit kan via eHerkenning niveau 3 of hoger of met behulp van DigiD. Als je DigiD gebruikt, moet je degene zijn die bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staat als eigenaar of bestuurder van het bedrijf.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Stabiliseren/reorganiseren
Dit is het moment om jouw organisatie een spiegel voor te houden. Samen stellen wij jouw processen scherp voor de volgende stap.
Lees verder
arrow right
Assistent accountant controlepraktijk
Vanaf dag 1 aan de slag voor onze audit klanten, de kans om je RA-titel te halen en training on the job van onze ervaren specialisten. Klinkt te mooi om waar te zijn. Toch kan het!
Lees verder
arrow right
Belastingrente over aanslag erfbelasting vermijden
Krijg je een erfenis? Dan moet je de aangifte erfbelasting binnen acht maanden na de datum van overlijden indienen. Als je te laat bent, of als de Belastingdienst in negatieve zin afwijkt van de aangifte, dan wordt belastingrente in rekening gebracht.
Lees verder
arrow right
Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right
Belastingadviseur
Word jij enthousiast van fiscale vraagstukken en wil jij een actieve bijdrage leveren aan onze adviespraktijk? De uitdagingen variëren van het signaleren en zelfstandig uitvoeren van belastingadviezen, het voeren van klantgesprekken, tot het begeleiden van collega’s bij (complexe) aangifte- en belastingadviesopdrachten.
Lees verder
arrow right