6 juni 2023

Agro: subsidie ‘Behoud grasland’

Wil je, als derogatiebedrijf, in aanmerking komen voor de ’subsidie ‘Behoud graslandareaal’? Je kunt deze subsidie aanvragen van 19 juni t/m 18 juli.

Aanvraagperiode verschoven

Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet kun je deze subsidie jaarlijks aanvragen in de periode 2023 t/m 2025. De aanvraagperiode is standaard 1 t/m 30 juni. Echter, voor 2023 is de aanvraagperiode verschoven. Je kunt de subsidie dit jaar aanvragen in de periode 19 juni t/m 18 juli.

Afhandeling op volgorde van binnenkomst

RVO handelt de aanvragen af op volgorde van binnenkomst. Dien jouw aanvraag daarom tijdig in. Al is de verwachting dat er voldoende budget is.

Doelgroep

Je kunt de subsidie aanvragen als je in 2021 en/of 2022 derogatie hebt gehad en in het aanvraagjaar opnieuw derogatie toepast.

Ook indien geen derogatie meer mogelijk is

Kun je geen derogatie toepassen, omdat jouw bedrijf volledig in Natura 2000-gebied en/of een grondwaterbeschermingsgebied ligt? Dan kun je onder voorwaarden in aanmerking komen, mits je tenminste 80% grasland hebt.

Subsidiebedrag

De subsidie bedraagt jaarlijks € 20 per 10 kg daling van de derogatienorm (t.o.v. 2022). Deze subsidie valt onder de ‘de-minimisregeling’. Het maximale subsidiebedrag is daardoor € 20.000 over drie jaar, waarbij ook andere subsidies kunnen meetellen.

Tot slot

Heb je vragen over de Subsidie 'Behoud grasland'? Wij helpen je graag. Neem gerust contact met ons op. Wees er wel tijdig bij zodat je niet achter het net vist.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Vraag STAP-subsidie aan op 18 september
Vanaf 18 september 2023, om 10.00 uur, is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de STAP-subsidie, die bedoeld is voor de financiering van scholing. Let op, de voorwaarden zijn aangepast, en vanaf nu is het alleen mogelijk subsidie aan te vragen voor opleidingen die officieel erkend zijn door het ministerie van OCW.
Lees verder
arrow right
Gaat de verhoogde vrijstelling verloren als een schenking wordt herroepen?
Bij specifieke schenkingen geldt soms een eenmalige verhoogde fiscale vrijstelling. Maar wat gebeurt er fiscaal als zo'n schenking wordt ingetrokken? Gaat de verhoogde vrijstelling dan verloren?
Lees verder
arrow right
Assistent accountant
Leergierig? Enthousiast? Wil jij een topstart van je carrière? Interesse in het digitaliseren van processen? Dat zijn de factoren die wij zoeken in een nieuwe collega Assistent-accountant.
Lees verder
arrow right
Rapportages en dashboarding
Financiële rapportages geven inzicht in jouw financiële situatie en vormen de basis voor strategische beslissingen.
Lees verder
arrow right
Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right