6 juni 2023

Agro: subsidie ‘Behoud grasland’

Wil je, als derogatiebedrijf, in aanmerking komen voor de ’subsidie ‘Behoud graslandareaal’? Je kunt deze subsidie aanvragen van 19 juni t/m 18 juli.

Aanvraagperiode verschoven

Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet kun je deze subsidie jaarlijks aanvragen in de periode 2023 t/m 2025. De aanvraagperiode is standaard 1 t/m 30 juni. Echter, voor 2023 is de aanvraagperiode verschoven. Je kunt de subsidie dit jaar aanvragen in de periode 19 juni t/m 18 juli.

Afhandeling op volgorde van binnenkomst

RVO handelt de aanvragen af op volgorde van binnenkomst. Dien jouw aanvraag daarom tijdig in. Al is de verwachting dat er voldoende budget is.

Doelgroep

Je kunt de subsidie aanvragen als je in 2021 en/of 2022 derogatie hebt gehad en in het aanvraagjaar opnieuw derogatie toepast.

Ook indien geen derogatie meer mogelijk is

Kun je geen derogatie toepassen, omdat jouw bedrijf volledig in Natura 2000-gebied en/of een grondwaterbeschermingsgebied ligt? Dan kun je onder voorwaarden in aanmerking komen, mits je tenminste 80% grasland hebt.

Subsidiebedrag

De subsidie bedraagt jaarlijks € 20 per 10 kg daling van de derogatienorm (t.o.v. 2022). Deze subsidie valt onder de ‘de-minimisregeling’. Het maximale subsidiebedrag is daardoor € 20.000 over drie jaar, waarbij ook andere subsidies kunnen meetellen.

Tot slot

Heb je vragen over de Subsidie 'Behoud grasland'? Wij helpen je graag. Neem gerust contact met ons op. Wees er wel tijdig bij zodat je niet achter het net vist.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Btw-herzieningsregeling vanaf 2026
Vanaf 2026 wil het kabinet een btw-herzieningsregeling introduceren voor kostbare diensten met betrekking tot onroerende zaken. Je kunt wellicht btw besparen door nu al op dit voorstel te anticiperen.
Lees verder
arrow right
Assistent accountant controlepraktijk
Ontelbare uitdagingen, afhankelijk van jouw ambities. Variërend van zelfstandig relatiebeheer tot het meewerken aan een controle. Doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn hier écht aanwezig. Net als een prettige sfeer en hoge mate van professionaliteit.
    Lees verder
    arrow right
    Relatiebeheerder
    Meedenken met de klant, ondersteuning bieden met tussentijdse financiële inzichten en relevante managementinformatie. Dat zijn enkele verantwoordelijkheden die jij draagt. Uiteraard samen met het team!
    Lees verder
    arrow right
    Update lonenspecial 2021
    In de update van de lonenspecial 2021 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.
    Lees verder
    arrow right
    Pensioen ondernemer
    Je kunt als ondernemer niet vroeg genoeg beginnen met het vormen van jouw eigen basisinkomen. Onze pensioenspecialisten staan voor je klaar!
    Lees verder
    arrow right
    Assistent-accountant duurzaamheid
    Duurzaamheidsverslaggeving combineren met Accountancy? Dat kan zeker! Je krijgt alle vrijheid om deze rol vorm te geven en je ziet het als een uitdaging klanten te helpen om toekomstbestendiger te zijn. Samen met collega’s richt jij je op het toepassen van de nieuwe regelgeving.
    Lees verder
    arrow right