Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

22 april 2022

Subsidie land- en tuinbouw voor ongedekte vaste kosten

Heb je als land- en tuinbouwbedrijf te maken gehad met een omzetverlies van minstens 30% in het eerste kwartaal van 2022? Dan kun je tot en met 2 mei 2022 de subsidie OVK, ongedekte vaste kosten, aanvragen. De OVK is een aanvulling op de TVL.

Voorwaarden OVK

De OVK is bestemd voor land- en tuinbouwbedrijven als ze de grens van de maximale TVL, Tegemoetkoming Vaste Lasten, van € 290.000 bereikt hebben. Tevens wordt jouw omzet van het eerste kwartaal in 2022 vergeleken met de omzet in het eerste kwartaal van 2019. Als je een omzetverlies van minstens 30% hebt, én je hebt de maximale TVL aangevraagd of je hebt al bericht dat je deze gaat ontvangen, heb je recht op OVK.

Omvang subsidie

Je krijgt 70% van jouw ongedekte vaste kosten vergoed. Per kwartaal is er voor mkb-bedrijven een maximum-OVK van € 550.000 en van € 600.000 voor grotere bedrijven.

Aanvragen

Aanvragen van de subsidie kan digitaal tot en met 2 mei 17.00 uur 2022 bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). Je hebt hiervoor eHerkenning met minimaal niveau 3 nodig.

Vaststelling

Uiterlijk 28 februari 2023 moet een aanvraag voor vaststelling van de subsidie worden ingediend. Daarvoor moet je beschikken over cijfers inzake het werkelijke omzetverlies. Blijkt dan dat het werkelijke omzetverlies groter is, dan ontvang je een nabetaling. Is dit lager, dan kan dit ertoe leiden dat je de subsidie geheel of deels moet terugbetalen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Immateriële schadevergoeding vaak belastingvrij

Immateriële schadevergoeding vaak belastingvrij

16-06-2022

De vergoeding voor immateriële schade en verlies aan een arbeidskracht, mag vaak belastingvrij uitgekeerd worden.
Industrie: Omzet- en winstontwikkeling bovengemiddeld in 2021

Industrie: Omzet- en winstontwikkeling bovengemiddeld in 2021

16-06-2022

De industrie is sterk hersteld in 2021. De omzet is gestegen en de toegevoegde waarde is boven het niveau van voor de coronacrisis. De vraag is groot en bijna overal hebben industriële ondernemers hiervan geprofiteerd. De uitdagingen rond schaarste en leveringsproblemen hebben de groei wel geremd, maar tot nu toe heeft de branche de kosten veelal door kunnen berekenen.
Corina Versnel-Hoogschagen

Corina Versnel-Hoogschagen

Secretaresse

Bedrijfswaardering

Bedrijfswaardering

Bij de verkoop of overname van een bedrijf is het belangrijk om de waarde van je bedrijf te bepalen. Benieuwd wat jouw bedrijf écht waard is? 
Samenwerking Toussaint Zorg & Inkomen en Omnyacc Hoorn

Samenwerking Toussaint Zorg & Inkomen en Omnyacc Hoorn

Goed nieuws! Vanaf 1 april 2022 wordt onze Omnyacc pensioen- en HRM-afdeling versterkt door de samenwerking met Toussaint Zorg & Inkomen (TZI) uit Ouderkerk aan de Amstel.
Junior Belastingadviseur

Junior Belastingadviseur

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • studerend/afgerond WO Fiscale Economie