22 april 2022

Subsidie land- en tuinbouw voor ongedekte vaste kosten

Heb je als land- en tuinbouwbedrijf te maken gehad met een omzetverlies van minstens 30% in het eerste kwartaal van 2022? Dan kun je tot en met 2 mei 2022 de subsidie OVK, ongedekte vaste kosten, aanvragen. De OVK is een aanvulling op de TVL.

Voorwaarden OVK

De OVK is bestemd voor land- en tuinbouwbedrijven als ze de grens van de maximale TVL, Tegemoetkoming Vaste Lasten, van € 290.000 bereikt hebben. Tevens wordt jouw omzet van het eerste kwartaal in 2022 vergeleken met de omzet in het eerste kwartaal van 2019. Als je een omzetverlies van minstens 30% hebt, én je hebt de maximale TVL aangevraagd of je hebt al bericht dat je deze gaat ontvangen, heb je recht op OVK.

Omvang subsidie

Je krijgt 70% van jouw ongedekte vaste kosten vergoed. Per kwartaal is er voor mkb-bedrijven een maximum-OVK van € 550.000 en van € 600.000 voor grotere bedrijven.

Aanvragen

Aanvragen van de subsidie kan digitaal tot en met 2 mei 17.00 uur 2022 bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). Je hebt hiervoor eHerkenning met minimaal niveau 3 nodig.

Vaststelling

Uiterlijk 28 februari 2023 moet een aanvraag voor vaststelling van de subsidie worden ingediend. Daarvoor moet je beschikken over cijfers inzake het werkelijke omzetverlies. Blijkt dan dat het werkelijke omzetverlies groter is, dan ontvang je een nabetaling. Is dit lager, dan kan dit ertoe leiden dat je de subsidie geheel of deels moet terugbetalen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Belastingadviseur
Ben jij de belastingadviseur die barst van ambitie en klaar is om zijn fiscale kennis naar een hoger niveau te tillen? Streef je naar het bieden van hoogwaardig fiscaal advies en nauwe samenwerking met onze klanten? Bij ons krijg je niet alleen de vrijheid, maar ook de ruimte om jouw rol te pakken en jouw ambities verder uit te bouwen. Kom ons team versterken bij ons kantoor in Zwaagdijk!
Lees verder
arrow right
Casemanager Taakdelegatie
Ken jij de Wet Verbetering Poortwachter tot in de detail en ben je helemaal thuis in verzuimbeleid? Werk je graag samen met bedrijfsarts en casemanager om samen de inzetbaarheid van de werknemers van de relaties van Omnyacc te verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
arrow right
Relatiebeheerder
Omnyacc Leeuwarden is sterk aan het groeien, waardoor de uitdagingen blijven komen. Ontwikkeling is een dagelijks onderdeel van jouw werkdag.
Lees verder
arrow right
Planbatenheffing: bevordering van woningbouw
Een meerderheid in de Tweede Kamer staat positief tegenover het implementeren van een zogenaamde planbatenheffing. De redenering hierachter is dat dit de woningbouw zal stimuleren.
Lees verder
arrow right
Niels Gerritsma

Niels Gerritsma

Belastingadviseur

Sandra do Carmo Barreto

Sandra do Carmo Barreto

Belastingadviseur