21 juli 2022

TVL deadlines 

Heb je de TVL aangevraagd tijdens de coronacrisis? Dan is het belangrijk dat je de hiermee samenhangende administratie goed afrond. De komende tijd zijn er een aantal deadlines omtrent de TVL. 

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

De TVL is een tegemoetkoming voor de vaste lasten van bedrijven die tijdens de coronacrisis een bepaald percentage omzetverlies hebben geleden. De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van het geleden omzetverlies. De vaste lasten worden bepaald op basis van branchegegevens en dus niet op basis van uw werkelijke vaste lasten.

TVL voor starters tot 2 augustus aan te vragen

Ondernemers in het mkb die vanaf 1 juli 2020 zijn gestart, kunnen nog voor het vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022 TVL aanvragen. Dit kan tot uiterlijk 2 augustus 2022 17.00 uur bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

Definitieve cijfers Q3 en Q4 2021

Als je de TVL hebt aangevraagd, heb je een voorschot ontvangen op basis van jouw geschatte omzetverlies. Het definitieve omzetverlies moet je later doorgeven.

De definitieve cijfers over het derde kwartaal van 2021 (Q3 2021) moet je dit jaar, 2022, uiterlijk op 1 september om 23.59 uur hebben doorgegeven. Voor het doorgeven van het definitieve omzetverlies over het vierde kwartaal van 2021 (Q4 2021) is de deadline gesteld op 1 november 2022 23.59 uur.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Assistent accountant samenstelpraktijk
Ben jij een financieel expert met oog voor detail?
Kom werken bij ons energieke kantoor en ervaar de perfecte mix van professionaliteit en gezelligheid. Geniet van de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken en investeer in je toekomst met onze uitgebreide studiemogelijkheden. Jij maakt het verschil voor onze klanten!
Lees verder
arrow right
Bedrijfsovername en fusie
Een fusie of bedrijfsovername heeft financieel, fiscaal en juridisch grote gevolgen. Daarom is het verstandig om onze specialisten in te schakelen.
Lees verder
arrow right
Corona update | oktober 2020
Om bedrijven te ondersteunen die door de coronacrisis worden getroffen komt het kabinet opnieuw met steunmaatregelen. De nieuwe steunmaatregelen komen boven op de al bestaande regelingen en betreffen vooral de uitbreiding van de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten). In december van dit jaar wordt opnieuw overlegd over het steunpakket. Je leest alle nieuwe steunmaatregelen in de onderstaande blokken. Het is een handig naslagwerk voor jou als ondernemer. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
Jeannette Cassee

Jeannette Cassee

Casemanager verzuim en inkomen

Intern relatiebeheerder pensioen en inkomen
Bij Omnyacc is elke dag een nieuwe kans om onze klanten te ondersteunen bij hun pensioen- en inkomensvragen en wensen. Als intern relatiebeheerder pensioen en inkomen maak jij het verschil. Het is niet alleen belangrijk maar zelfs essentieel dat wij onze klanten bijstaan in het plannen van hun pensioen en het beschermen van hun inkomens. Jij bent de expert die ze door deze materie kan leiden en helpt weloverwogen beslissingen te nemen.
Lees verder
arrow right