21 juli 2022

TVL deadlines 

Heb je de TVL aangevraagd tijdens de coronacrisis? Dan is het belangrijk dat je de hiermee samenhangende administratie goed afrond. De komende tijd zijn er een aantal deadlines omtrent de TVL. 

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

De TVL is een tegemoetkoming voor de vaste lasten van bedrijven die tijdens de coronacrisis een bepaald percentage omzetverlies hebben geleden. De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van het geleden omzetverlies. De vaste lasten worden bepaald op basis van branchegegevens en dus niet op basis van uw werkelijke vaste lasten.

TVL voor starters tot 2 augustus aan te vragen

Ondernemers in het mkb die vanaf 1 juli 2020 zijn gestart, kunnen nog voor het vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022 TVL aanvragen. Dit kan tot uiterlijk 2 augustus 2022 17.00 uur bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

Definitieve cijfers Q3 en Q4 2021

Als je de TVL hebt aangevraagd, heb je een voorschot ontvangen op basis van jouw geschatte omzetverlies. Het definitieve omzetverlies moet je later doorgeven.

De definitieve cijfers over het derde kwartaal van 2021 (Q3 2021) moet je dit jaar, 2022, uiterlijk op 1 september om 23.59 uur hebben doorgegeven. Voor het doorgeven van het definitieve omzetverlies over het vierde kwartaal van 2021 (Q4 2021) is de deadline gesteld op 1 november 2022 23.59 uur.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Melvin Buis

Melvin Buis

Salaris- en personeelsadviseur

Leasing auto
Financial of operational lease? Onze specialisten vergelijken en regelen de beste optie voor jou.
Lees verder
arrow right
Accountant
De uitdagingen variëren van zelfstandig relatiebeheer tot het coachen van het team. Het team bestaat uit een mooie mix van enthousiaste young professionals tot ervaren experts. Juist die young professionals willen veel van jou leren. 
Lees verder
arrow right
Fiscale regelgeving van een deelauto
Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft in een brief aan de Tweede Kamer duidelijkheid gegeven over de fiscale positie van deelauto’s. In de brief wordt ook aangegeven hoe deelauto’s fiscaal gestimuleerd kunnen worden.
Lees verder
arrow right
Pensioen ondernemer
Je kunt als ondernemer niet vroeg genoeg beginnen met het vormen van jouw eigen basisinkomen. Onze pensioenspecialisten staan voor je klaar!
Lees verder
arrow right