8 september 2020

Aanvragen Tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers verlengd naar 31 oktober

Het aanvragen van de Tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers is verlengd tot 31 oktober 2020. De regeling is bedoeld om bedrijven in de sierteelt, voedingstuinbouw en telers van fritesaardappelen te steunen bij schade ten gevolgde van de coronacrisis.

Problemen met opslag

De tegemoetkoming betreft de sierteelt, de voedingstuinbouw en de telers van fritesaardappelen. De geleden schade is een gevolg van het feit dat de betreffende goederen, zoals bloemen, niet of moeilijk kunnen worden opgeslagen.

Termijn verlengd

De indieningsdatum voor de aanvragen tot definitieve vaststelling van tegemoetkomingen is verlengd tot 31 oktober 2020. Aanvragen moesten voor de sectoren sierteelt en voedingstuinbouw in eerste instantie uiterlijk 31 augustus zijn ingediend, voor de sector fritesaardappelen uiterlijk 15 september.

Werkzaamheden accountant uitwerken

Door de termijnverlenging kan de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants en sectoraccountants verder uitwerken welke werkzaamheden een accountant moet verrichten voor een aanvraag voor een tegemoetkoming. Ook wordt geborgd dat ondernemingen voldoende tijd hebben om de noodzakelijke bewijsstukken te verzamelen.

NOW niet in mindering

Ook is bekendgemaakt dat ontvangen of nog te ontvangen tegemoetkomingen in het kader van de NOW, niet op de tegemoetkoming in mindering hoeven te worden gebracht. De NOW is een tegemoetkoming in de loonkosten voor ondernemers met minimaal 20% omzetverlies (NOW 1.0 en NOW 2.0) vanwege corona.

Neem voor vragen gerust contact met ons op. 


Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right
Box 1 of box 3: inkomsten verhuur
Wanneer je een pand verhuurt, kunnen de huurinkomsten belast worden in box 1 of box 3. Het is vooral belangrijk om te bepalen hoeveel werkzaamheden er verbonden zijn aan de verhuur. Dit speelt een belangrijke rol bij het bepalen of er sprake is van meer dan normaal actief vermogensbeheer.
Lees verder
arrow right
WNT-controle
Ben je een (semi-)publieke instelling en val je onder de wet normering topinkomens (WNT)? Wij kunnen de accountantscontrole volgens het WNT-protocol uitvoeren en je van de benodigde verklaring voorzien.
Lees verder
arrow right
Basecone
Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Lees verder
arrow right