Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

25 april 2022

Vaststelling TVL uitgesteld

De definitieve vaststelling van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het derde kwartaal van 2021 gaat later van start. Je ontvangt bericht van de RVO als je de benodigde gegevens door kunt geven.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

De TVL is een tegemoetkoming in de vaste lasten voor ondernemers die tijdens de coronacrisis met een omzetdaling geconfronteerd worden. De omvang van de tegemoetkoming hangt af van het percentage aan omzetverlies. Voor dit percentage ontvangt de ondernemer compensatie van de vaste lasten, die worden gebaseerd op branchecijfers.

Europese regels

Volgens Europese regels mag na 30 juni 2022 geen TVL meer verleend worden. Dat geldt echter niet voor de definitieve vaststelling van de TVL. Daarom is de datum hiervan naar achteren verschoven.

Definitieve vaststelling

De TVL wordt bij de aanvraag gebaseerd op een schatting van het omzetverlies. Pas als het definitieve omzetverlies bekend is, wordt de TVL definitief vastgesteld. Daarom moeten ondernemers de definitieve omzetgegevens doorgeven. Voor de TVL voor het derde kwartaal 2021 moet dit uiterlijk op 1 augustus 2022 om 23.59 uur.

Extra betaling of terugbetaling

De definitieve vaststelling resulteert erin dat bedrijven nog een nabetaling van te ontvangen TVL ontvangen of de TVL geheel of deels moeten terugbetalen. Dit laatste kan zich voordoen als het omzetverlies te royaal is ingeschat. Bedrijven die hierdoor in financiële moeilijkheden komen, kunnen een betalingsregeling afspreken.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Ard Groot

Ard Groot

Accountant

Update lonenspecial 2022: werkkostenregeling

Update lonenspecial 2022: werkkostenregeling

23-06-2022

In deze update lonenspecial wordt de werkkostenregeling uitgelicht. De vrije ruimte in de werkkostenregeling is in 2022 weer beperkt.
Volgend jaar mogelijk hoger verplicht loon voor dga

Volgend jaar mogelijk hoger verplicht loon voor dga

31-05-2022

Een Directeur-grootaandeelhouder (dga) moet verplicht loon uit de bv opnemen. Op dit moment geldt hiervoor een doelmatigheidsmarge van 25%. Vanaf 2023 zou deze marge verlaagd kunnen worden naar 15%. Wat betekent dit in de praktijk?
William van Haaster

William van Haaster

Assistent-accountant

Financiële administratie

Financiële administratie

Het digitaliseren van jouw financiële administratie levert inzicht en tijd op. Wil jij ook 24/7 inzicht in jouw cijfers? Wij helpen je graag.